EnerjiManşet

Çanakkale’de gençler işini güneşe döndü

0

Yeşil Düşünce Derneği tarafından yürütülen İşini Güneşe Dön projesinin eğitim ayağı tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – İşkur  işbirliğiyle sürdürülen proje  ile yenilenebilir enerji  yoluyla genç istihdamının artırılması hedefleniyor.

Bütün dünyada her sene daha fazla yatırım çekerek daha fazla kapasiteye ulaşan yenilenebilir enerji sektörü Türkiye’de henüz emekleme aşamasında olmasına rağmen güneş ve rüzgar enerjilerine ilgi her sene artıyor. İşini Güneşe Dön projesi ile bir yandan yenilenebilir enerjinin önemi konusunda farkındalığı geliştirmek isteyen Yeşil Düşünce Derneği proje sonunda sektörde genç istihdamı konusunda bir rapor hazırlayacak. Proje kapsamında ayrıca  yenilenebilir enerji kooperatifleri konusunda kılavuz oluşturulması hedefleniyor.

Projenin en önemli ayağını oluşturan eğitim 7 hafta sonu sürdü ve eğitime Çanakkale ve ilçelerinden çoğunluğu meslek okulu öğrencisi 15-30 yaş arası gençler katıldı. Projenin eğitim ayağına başlamadan önce Çanakkale ve civarında bulunan 10 civarı teknik ve mesleki lise ziyaret edilerek öğrencilere proje tanıtıldı ve eğitime katılım için başvuru toplandı. Daha sonra gelen 600 civarı başvuru arasından seçilen 32 genç  yenilenebilir enerji eğitimlerine başladı.

Eğitim sırasında uzmanlar tarafından teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitim kapsamında katılımcılar güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji tesislerini de ziyaret ederek yetkilerden bilgi alma şansı buldu.

İşini Güneşe Dön projesi eğitimi Çanakkale Adatepebaşı köyünde metruk haldeyken köy muhtarlığınca sosyal merkez yapılmak üzere restore edilen eski okul binasına 8 kw gücündeki güneş enerjisi sisteminin montajıyla sona erdi.

12 Şubat Pazar günü Adatepe Taşmektep’te gerçekleştirilen kapanış etkinliğinde 7 hafta sonu süren eğitimi tamamlayan 32 öğrenciye Proje Koordinatörü Sevil Turan tarafından katılım belgeleri verildi.

 

Yeşil Gazete

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.