Çanakkale’de enerji kooperatifleri çalıştayı düzenlendi

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ile Yeşil Düşünce Derneği ortaklığında tarafından yürütülmekte olan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nca desteklenen “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında, proje ortağı Küçükkuyu Belediyesi ev sahipliğinde “Enerji Kooperatifleri Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Çanakkale İçinde gazetesinde yer alan habere göre Küçükkuyu Zeytin Kültür Merkezi’de 23 Eylül 2017 tarihlerinde yapılan çalıştayda Türkiye’nin farlı üniversitelerinde bilim insanları, kamu görevlileri, yerel yönetim, Enerji Kooperatifleri ve Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış konuşmalarını Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Doğan ve Küçükkuyu Belediyesi proje sorumlusu Cansu Polat gerçekleştirdi. Her üç konuşmacı da iklim değişikliğinin yarattığı yıkıcı sonuçlardan bahsederek yeşil enerjinin ve yeşil enerji üretiminde de kooperatiflerin önemine değindi.

Çalıştaya katılan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ege ve Marmara Belediyeler Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu da katılımcıları selamlayarak enerji kooperatiflerinin çoğalması ve bir an önce üretime geçmelerinin önemine değindi ve kamuyu da kooperatiflerin önünü açmak üzere göreve davet etti.

Çanakkale civarındaki 16 adet termik santral projesine de dikkatlerin çekildiği çalıştayda, ÇED süreçlerinin sonuna doğru gelinen Çırpılar ve Kirazlıdere Termik Santrallarine karşı daha aktif mücadele etme kararı alındı.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği yönetim kurulu başkanı Süheyla Doğan “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çalıştay sonrasında Bölgede bir enerji kooperatifi kurmak için girişimlere başlayacaklarını ve duyarlı tüm yurttaşları bu kooperatife üye olmaya ve destek vermeye çağırdı.

 

(Çanakkale İçinde)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR