Doğa MücadelesiManşet

Çanakkale’de doğa talanına ‘bilirkişi’ desteği

0
Açıklamayı Çanakkale Çevre Platformu adına Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Türker Savaş (ortada, krem rengi kazaklı) okudu

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Türker Savaş, “Doğayı talan edenlere sermayenin desteği ve devletin desteği yetmiyormuş gibi bölgemizde birde ‘bilirkişi desteği’ sağlanıyor” dedi. Açıklamanın ardından Çanakkale Adliyesi önünde konuyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Açıklamayı Çanakkale Çevre Platformu adına Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Türker Savaş (ortada, krem rengi kazaklı) okudu

Açıklamayı Çanakkale Çevre Platformu adına Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Türker Savaş (ortada, krem rengi kazaklı) okudu

Çanakkale Olay Gazetesi’nden Burhan Mert Balcı’nın haberine göre Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Türker Savaş, dün yaptığı açıklamasında ÇED davalarındaki bilirkişi konusuna değindi. Bilirkişi sorununun doğa talanına destek olduğunu ifade ede eden Savaş, Artvin Cerrattepe konusunda ise direnişin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini ifade etti.

Savaş, “Yağmacılara bilirkişi desteği” başlığı ile başlığı ile yaptığı açıklamada, “Ülkemizin insanı ile birlikte asıl ve en büyük zenginliği doğasıdır. Türkiye doğasal özellikleriyle gezegenimizin eşsiz, benzersiz bir bölgesidir. Bu yüzden ülkenin her yerine rastgele iş makineleri ile kazmalarla giremezsiniz. Bunu hele o yörenin insanlarının iradesine karşı yapamazsınız. Bu anlamda; Artvin halkının Cerrattepe’deki kahramanca, özverili, gözü pek ve yurtsever direnişi tüm Türkiye’ye örnek olmalıdır.

116

Çanakkale’deki doğaseverler olarak kalbimiz Artvinlilerle birlikte atmakta, hatta bedenlerimizle de Artvinlilerin yanında olduğumuzu geçtiğimiz günlerde Artvin’e Cerrattepe’ye giderek gösterdik. Son elli yılda sürdürebilir olmayan yaşam tercihlerimiz, neredeyse doğanın üçte ikisini geri dönüşü olmayacak şekilde tahrip etti. Tükenen doğal kaynaklar, artan doğal afetler, ürkütücü boyutlara ulaşan yoksulluk ekonomik faaliyetlerin çevresel ve sosyal acıdan artık mevcut biçimi ile sürdürülemez olduğunu gösteriyor. Bu gerçek, bu günlerde iş dünyasının karar vericileri tarafından da dillendiriliyor. Bu durum aynı zamanda tehlikenin ne kadar büyük tehdidin ne kadar yakın olduğunu da gösteriyor.

Bu gerçeklere rağmen; Kazdağlarında, Biga Yarımadasında vahşi madencilik ve kömürlü termik santraller yargı kararları hiçe sayılarak özel sektörün iştahı ve devleti yönetenlerin desteği ile sürdürülüyor” dedi.

Açıklamanın ardından Çanakkale Çevre Platformu bileşenleri Kaz Dağları’nda ve termik santraller konusunda bilirkişilerin hazırladığı raporların eksik ve yanlı olduğu gerekçesiyle, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

(Çanakkale Olay)

You may also like

Comments

Comments are closed.