İklim KriziManşet

Çanakkale’de 92 yılın haziran ayı sıcaklık rekoru kırıldı

0

Çanakkale‘de meteoroloji tarafından yapılan ölçümlerde, 27 Haziran Pazar günü 92 yıllık gözlem tarihinin en yüksek haziran ayı sıcaklığı kaydedildi. Sıcaklık, 37.2 derece olarak ölçüldü.

Çanakkale’de, daha önceki en yüksek kayıt, 36.8 derece ile 24 Haziran 2007 tarihinde ölçülmüştü.

10 gündür 30 derece üzerinde

Çanakkale’de son 10 gündür hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerinde seyrediyor. Bunaltan sıcaklar nedeniyle vatandaşlar sahillere koşarak denize girip serinlemeyi tercih ediyor.

DHA’nın aktardığına göre Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı’nda görülen müsilaj nedeniyle vatandaşlar denize girmeye çekinirken, şu ana kadar müsilajın görülmediği yerlerden birisi olan Assos bölgesi ise deniz için ilk tercih oluyor.

Fotoğraf: Nedim Bayhan/DHA

‘Bu kadar sıcak beklemiyordum’

İstanbul’dan Kadırga Koyu’na tatile gelen Hikmet Ertaş, “Assos’un suyunun biraz daha soğuk, ikliminin de serin olduğunu söylediler. Bunaltan sıcaktan kendimizi buraya attık. Hava gerçekten çok sıcak. Ama Assos’un güneye, Akdeniz’e göre daha iyi bir iklimi var. Bu durum da pandemiden kaçmak isteyenleri buraya çekebilir” dedi.

Ertaş, “Bu kadar sıcak olmasını beklemiyordum açıkçası. Bizim için zaten önemli olan deniz ve kum. O da burada mevcut. Buraya gelirken Çanakkale Boğazı’nda müsilaj görüntüsü vardı, izledik. Bozcaada’da da görüldüğü söyleniyor ama burada henüz bir şey göremedik” ifadelerini kullandı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.