DoğaManşet

Çanakkale Boğazı mercanları koruma altına alınacak

0

Bozcaada kaynaklı Adaposta Gazetesinin haberine göre UNDP-GEF tarafından açıklanan yeni dönem Uluslararası projelerinde “Çanakkale Boğazı Mercan Projesi” desteklenmeye değer bulunan projeler arasında yer aldı.

Projenin içeriğinden bahseden proje danışmanı Dr. Barış Özalp yaptığı konuşmasında mercanların boğazın biyoçeşitliliğinde çok önemli rolleri olduğu, resmi kurumların desteği ile alanların koruma altına alınmasının ve çapa atımının yasaklanmasının elzem olduğunu belirtti.

Özalp konuşmasında ayrıca, amatör balıkçıların bilinçsizce attıkları çapaların mercan kolonilerinin üzerine düşerek kırılıp ölmelerine yol açtığını, 30 yılda büyüyebilen toplulukların tekrar eski haline gelmesinin olanaksız olduğu bilgisini verdi.  Projenin temel hedefinin mercanlarla ilgili farkındalık oluştururarak alanların koruma altına alınmasını sağlamak ve belirli bölgelerde balıkçı şamandraları konumlandırmak olduğu belirtildi

Truva Deniz Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesinin ortak kurum olarak etkin olduğu projede boğazda geniş yayılım alanlarına sahip olan sert mercan kolonilerinin biyolojisi tanıtılacak, yaşam bölgeleri korunma altına alınmaya çalışılacak.

www.adaposta.com

 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.