Türkiye

Can Yücel’in mezarına saldırı davası görüldü

0

Şair Can Yücel’in, Datça’daki mezarına 2011 yılı Ağustos ayında yapılan saldırıyla ilgili davanın duruşmasını izlemeye şairin maskesiyle gelen okurları davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Türkçe edebiyatının usta şairi Can Yücel’in, Muğla’nın Datça ilçesindeki mezarına 2011 yılı Ağustos ayında yapılan saldırıyla ilgili davanın duruşmasını izleyen Rize’nin Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

‘İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçlarından, tutuksuz sanıklar 72 yaşındaki T.K. ile 22 yaşındaki Ş.K.’nin 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davaya Datça Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşma, sanıklardan T.K.’nin olay gecesi telefon görüşmelerini hangi baz istasyonu üzerinden yaptığının belirlenmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yazılan yazının yanıtının beklenmesine karar verilerek ertelendi.

Sanıkların katılmadığı duruşmanın ardından yüzlerinde Can Yücel’in maskesiyle dışarıya çıkan grup adına açıklama yapan Çamlıhemşin Belediye Başkanı bağımsız İdris Melek davanın takipçisi olacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Ölmüş bir insanın, hele hele Türkiye’ye mal olmuş bir şairin mezarına hiç olmaması gereken bir saldırı yapılmıştır. Bu saldırıyı yapanların açığa çıkarılmalarını ve cezalandırılmalarını istiyoruz. Türkiye’nin ve Datça’nın devrimci insanları olarak, bu davanın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini istiyoruz.”

(Radikal)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.