Medya-İnternet

Can Dündar mahkemeye zorla getirtilecek

0

candundar_03Cumhuriyet’in yazarı Can Dündar’ın, 18 Temmuz 2014’de yazdığı köşe yazısında o dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Cumhuriyet yazarı Can Dündar’ın yargılandığı davada duruşmaya ‘zorla getirilmesi’ kararı çıktı.

Yurt dışında bulunan Can Dündar’ın bir daha ki duruşmaya ‘zorla getirilmesine’ karar veren mahkeme, müştekiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın suçtan zarar görme ihtimali düşünülerek davaya katılmasına karar verdi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, sanık Can Dündar katılmadı. Dündar’ı avukatı Bülent utku temsil etti.

Müştekiler Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ı avukat Hatice Özay, temsil etti.

Duruşmada söz alan Bülent Utku, müvekkilinin yurt dışında olduğunu ve bu sebeple duruşmaya katılamadığını söyledi. Dündar’ın bir sonraki duruşmada hazır olacağını ifade etti.
Ardından söz alan avukat Hatice Özay da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek Dündar’ın cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti.

Davaya ait ara kararını açıklayan söz konusu mahkeme heyeti, Can Dündar’ın ‘zorla getirilmesine’ karar vererek eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı 26 Şubat’a erteledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.