Emek

Çağrı merkezinden 17 işçi atıldı

0

Düzce’de faaliyet gösteren Atos Çağrı Merkezi’nde çalışan 17 kişi, çalışma koşullarının ağırlığına tepki gösterince işten atıldı.

Avea operasyonunda çalışan 17 kişi çalışma koşullarına, sürekli olarak üst üste konan gece vardiyalarına karşı taleplerini çağrıya girmeyerek gösterdi. Birkaç saatlik uğraşların sonucunda kendilerine koşulların düzeltileceğine dair söz verilmesi üzerine tekrar işe başlayan çalışanlar, 3 Mayıs günü işten atıldı.

Görüşmeye çağrılan işçiler, işten çıkışlarında alacakları olmadığına dair belge imzalatılmaya çalışıldığını belirtti.  Buna rağmen işten çıkışlarının yapıldığı ve yasal yollardan tazminat talep edileceği bilgisi verildi.
Çalışanlar tek tek görüşmeye çağrılırken dışarıda bekleyen arkadaşlarının giriş kartlarının iptal edildiği işyerinde dolaşmamaları için de yanlarından görevlilerin ayrılmadığını söylediler. Bu yaşananların karşında çalışanlar, çalışma koşulları karşısında haklı taleplerini dile getirdiklerini ve bunu içinde mücadelelerini her alanda sürdüreceklerini belirtti.

(Evrensel)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.