ManşetSivil Toplum

Büyükşehirden ‘titiz takip’: Engelli çocuğu ve babasını otobüsten atan şoföre soruşturma

0

Bursa’da Ziya Beşkardeş adlı yurttaş ve engelli çocuğunu, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kartıyla ücretsiz ulaşım hakkı olmasına rağmen otobüsten zorla indiren özel halk otobüsü şoförüne soruşturma açıldı.

Bilecik’te ikamet eden Ziya Beşkardeş, zihinsel engelli oğlu ile gezi için geldiği Bursa Ataevler’de otobüse binmek isterken, şoförün hakaretine maruz kalmış, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının kartı olmasına rağmen otobüsten zorla indirilmişlerdi. Ziya Beşkardeş’in videoya çektiği o görüntüler ulusal ve sosyal büyük tepki toplayınca, Beşkardeş ve oğlunu otobüsten indiren özel halk otobüsü şoförüne soruşturma açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konu ile ilgili Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gereken iş disiplini ve takip titizlikle yapılacaktır. Engelli aileye yapılan davranışla toplumsal vicdanı yaralayan özel halk otobüs şoförüne Büyükşehir Belediyesi tarafından yasal işlem başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.