Doğa MücadelesiManşet

Büyüknohutçu çiftinin cinayetine dair iddianamede “azmettirici” yok

0

Antalya’da sedir ormanlarını mermer ocaklarına karşı savunmak isterken öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu cinayetiyle ilgili hazırlanan iddianame Elmalı ağır ceza mahkemesince kabul edildi. İddianamede, ‘kasten öldürme’ ve ‘birden fazla kişiye karşı gece vakti konutta silahlı yağma’yla suçlanan katil Ali Yamuç’un eşi Fatma Yamuç’a ağırlaştırılmış müebbet talep edilirken azmettirici kişi ya da kişilerin bulunmadığı belirtildi.

İddianamede, ayrıca Yamuç çiftinin 10 yıldır uyuşturucu madde bağımlısı olduğunun adli tıp raporlarıyla ortaya konulduğu, veda mektupları ve ifadeleri göz önüne alarak kasten öldürme olayını azmettiren kişi ya da kişiler olmadığı kaydedildi.

Katil Yamuç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan mermer ocağında çalışan ‘Çirkin’ lakaplı kişinin cinayetler için 50 bin lira teklif ettiğini, 3 bin lirasını ödediğini söylemişti.

İlk duruşma 11 Ocak 2018’de.

Antalya Finike’de 9 Mayıs’ta yaşadıkları dağ evinde 61 yaşındaki Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu öldürülmüş halde bulunmuş, cinayetle ilgili bölgeye yeni taşınmış 31 yaşındaki Ali Yamuç gözaltına alındı ve cinayeti itiraf ederek tutuklanmıştı. Katil Ali Yamuş daha sonra şüpheli olduğu iddia edilen bir şekilde cezaevinde intihar etmişti.

 

(Diken)

You may also like

Comments

Comments are closed.