Doğa MücadelesiManşet

Büyüknohutçu çifti cinayetine yeniden soruşturma kararı

0
ANTALYA'NIN FINIKE ILCESINDE CEVRECI ALI ULVI- AYSIN BUYUKNOHUTCU (FOTODAKILER) CIFTININ OLDURULMESINE ILISKIN DAVADA TUTUKSUZ SANIK FATMA YAMUC, CINAYET SUCUNDAN BERAAT ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Antalya’nın Finike ilçesinde yaşayan ve sedir ağacı ormanlarını korumak için bölgedeki taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle bilinen Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu Kızılcık Yaylası’ndaki dağ evlerinde 9 Mayıs 2017’de öldürülmüştü.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 Nisan’da görülen üçüncü duruşmaya tutuksuz sanık Fatma Yamuç ile taraf avukatları katıldı.

Son sözü sorulan Fatma Yamuç, “Benim tek suçum, eşimin böyle bir olaya karışmış olmasıdır. Mahkemeye bildiğim her şeyi anlattım. Bu olayla ilgili herhangi bir suçum yoktur, beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mahkemeden Finike Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu

Fatma Yamuç, ‘kasten öldürme’ ve ‘birden fazla kişiye karşı gece vakti konutta silahla yağma’ suçundan beraat etti.

Fatma Yamuç hakkında ‘suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçundan’ savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Mahkeme ayrıca, görgü tanıklarının, Ali Yamuç’un cinayetten önce maden ocağı sahibi olduğu iddia edilen kişiye ait siyah ciple dolaştığı ve bu kişiyle görüştüğü, bundan dolayı olayda azmettirilmiş olabileceğine yönelik ifadeleri üzerine, adı geçen kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Şüpheli intihar

Cinayetle ilgili katil zanlısı Ali Yamuç ve bir hafta sonra da eşi Fatma Yamuç tutuklandı.

Bir süre önce katil zanlısı Ali Yamuç cezaevinde intihar etti.

Cinayet davasının geçen ay yapılan ikinci duruşmasında ise Ali Yamuç’un tutuklu eşi Fatma Yamuç, adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Mahkemenin kararı hakkında bilgi veren müdahil avukat Tuncay Koç, “Dava kapanmamıştır. Çok daha etkili bir soruşturmayla azmettiricilerin, hatta cinayette Ali Yamuç’dan başka birilerinin daha bulunması şüphesi karşısında failler mahkeme karşısına çıkmalıdır” dedi.

 

(Korsan Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.