ManşetTarım-Gıda

Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin İBB’ye açtığı dava zaferle sonuçlandı

0

İstanbul ve Adalar için tarımsal üretim yapan Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi aleyhine yürütmeyi durdurma talebi ile açtığı dava kooperatifin talebi haklı bulunarak sonuçlandı.

21 Şubat 2018’de Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne, İBB zabıtaları baskın yapmıştı. İlgili baskına dair ise polis eşliğinde Kooperatif’in Büyükada’daki satış noktasına gelen zabıta memurlarının hiçbir resmi evrakları olmadığı iddia edilmişti.

Konuya dair sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi temsilcileri, mahkeme kararının görselini de paylaşarak, “İBB aleyhine yürütmeyi durdurma talepli davamız İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından haklı bulunarak lehimize karar verilerek sonuçlandı” dedi.

Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Yaklaşık 3 ay önce kanunsuz hukuksuz yöntemlerle onlarca İBB zabıtası ve polis eşiliğinde zorla boşaltılan kooperatif satış dükkanımız için İBB aleyhine yürütmeyi durdurma talepli davamız İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından haklı bulunarak lehimize karar verilerek sonuçlandı.

Bu kararın adalarımız için önemi büyüktür. Çünkü İBB’nin iddiası sadece Kooperatifimiz tarafından Adalar Belediyesi’nden kiralanmış olan 10 metrekarelik dükkanla ilgili değil. İBB’nin iddiası Mado Dondurmacısı’ndan Su Ürünleri Kooperatifi’ne kadar olan tüm Gülistan Caddesi’nin kendi sorumluluk ve yetki alanında olduğudur.

Daha önce İBB aleyhine alınan Danıştay Mahkemesi kararlarını da hiça sayarak yapılan hukuk dışı müdahalelere de bu kararlar DUR denilmiştir.

En büyük sevincimiz, bazı siyasi parti ilişkilerinin de arkasına sığınarak 10 metrekarelik organik ürünler satacak olan Kooperatif Dükkanı yerine Adamızın öngörünümüne ATM dikmek isteyen zihniyetin engellenmiş olmasıdır.

Ada halkımızın ve Kooperatifimizin yaptığı bu hukuk mücadelesinde bize destek veren başta Adalar Belediye Başkanı Sayın Atilla Aytaç, Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve tüm belediye personeline, ilk hukuksuz baskına uğradığımız günden itibaren desteklerini esirgemeyen Kadıkköy Koop., Koşuyolu Koop., Beşiktaş Koop., Aziz Nesin Vakfı, Köy Mutfağım Yasemin Cömert Şeker’e, Adalar Gerçek Gazetesi, Duvar Gazetesi, İstanbul Gazetesi başta olmak üzere tüm yerel ve ulusal basına, Arka Güverte ve 60’ların Bütükada’sında Yaşamış Şanslılar grup üyelerine, Kooperatifimiz sayfamız takipçilerine, tüm Adalı dostlarımız ve desteklerini esirgemeyen esnaf komşularımıza teşekkürü borç biliriz.

Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.