Kültür-SanatManşet

Bursa’dan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali geçti

0

Bu sene 8.si 20 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin Bursa ayağı, Bursa Nilüfer Belediyesi ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi katkıları ile 20 Kasım Cuma Günü Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu’nda gerçekleşti.

73

“ ‘İçeriye girmek’ diyoruz. Belki de ‘içeriye çıkmak’ denilmeli. Çünkü doğanın bir parçasıyız.” Noksan Ev

Festival organizasyonunun Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Uludağ Üniversitesi Doğal Yaşam Topluluğu tarafından yapıldığı etkinlik Saat 11:00’de “Bataklık Hayalleri” filmi ile başladı. Sürdürülebilir Yaşam temalı filmlerle devam eden festival sırasında “Hayatta Kalma Bilgeliği”, “Bisikletler Arabalara Karşı”, “Noksan Ev” filmleri dikkat çekenler arasındaydı. “Noksan Ev” film gösterimi sonrasında Doç. Dr Ayşen Ciravoğlu’ nun Sürdürülebilir Mimari ile ilgili konuşmasına mimarlar büyük ilgi gösterdi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden Festival Organizatörü Esma Yazıcı festival hazırlıklarıyla ilgili olarak “Bu sene Bursa’da ilk kez gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Bursa ayağı için 1 ay gibi kısa bir süreçte, küçük bir ekiple güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu Bursa için bir nevi tanıtımdı. Seneye bu organizasyona gönüllü olmak isteyen herkesle, daha büyük bir ekiple, çok daha büyük bir organizasyon düzenlemeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

74

Organizasyonun diğer ayağını oluşturan Uludağ Üniversitesi Doğal Yaşam Topluluğu üyeleri adına konuşan Burak Temel, ekoloji projeleri ürettiklerini, şehir içi Eko-Bahçeleri desteklediklerini; İnsan Hakları ve Hayvan Hakları ile ilgili çalışmalar sürdürdüklerinden bahsederek “ Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin Bursa’ya gelmesini çok istedik. Getirebildiğimiz için mutluyuz. Filmlerin ekoloji mücadelesini büyütmede iyi bir araç olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. Topluluğun diğer üyeleri Büşra Kuruoğlu, M. Serhat Tatar, Çiçek Körük, Melisa Kara, Rümeysa Elif Özdemir, Süheyla Yiğit önümüzdeki sene gerçekleşecek festival için çok heyecanlı olduklarını ve organizasyon ekibinde yer almak istediklerini belirttiler.

75

Beklenenin üzerinde bir katılımla gerçekleşen etkinlik güzel anlara da sahne oldu. Nur Hayati Kurtcan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Selenay Lüleci, aktivizm çalışmalarıyla ilgilenen 15-20 öğrencisini festivale getirdi. Filmlerin çalışma yapmak isteyen öğrencilere örnekler oluşturabileceğini düşünerek öğrencilerini festivale getirdiğini belirten Lüleci, öğrencilerin festival çıkışında kafalarında bir sürü yeni fikir oluştuğunu, okula döndüklerinde fikirler üzerine konuşup çalışmalar üreteceklerini belirtti.

Son seanslara ilginin fazla olduğu Festival, sonrasında gerçekleşen kokteyl ile son buldu.

 

Haber: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.