ManşetEkolojiYerel

Bursa’da ormanlık alanda önce yıkım sonra karar

0

Resmi Gazete’de geçen ay yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları’yla İzmir Bayraklı ve Bursa İnegöl, Hamzabey ile Yenişehir ilçesine bağlı olan Çayırlı Mahallesi’nde yer alan bazı alanlar, orman sınırları dışına çıkartıldı.

Ancak sonrasında yapılan incelemelerde Bursa’da ormanlık alan vasfını yitirdiği öne sürülen alanların bir kısmının hali hazırda mobilyacılar sitesinin kullanımında olduğu ortaya çıktı.

Sarıbal: Sanayi için ormanlar feda ediliyor

AKP tarihinin verimli arazilerin yapılaşmaya açılmasıyla dolu olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ise BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Müteahhitlere neredeyse sınırsız ağaç kesme izni verilerek ormanlar yok ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı, ormanlarımızın arttığını iddia ediyor ama doğru değil. Ormanları ve tarım arazileri yağmalanan illerin başında da Bursa gelmektedir. Kamuoyunun yakından bildiği Yenişehir Kirazlıyayla’daki maden arama faaliyetleri, bu talanın sadece küçük bir örneği” dedi.

Bursa’da orman vasfı alınan alanın uzun yıllar önce bu vasfını yitirdiğini söyleyen Sarıbal, “Sanayileşmeyle etrafında yapılar oluşturulmuş ama ‘orman’ olduğu için bu parsellere dokunulmamış. Şimdi bu parseller için yapılaşma izni çıkıyor. Önceden yapılaşmanın olduğu bölge için sonradan karar alınmış görünüyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.