Doğa MücadelesiManşet

Bursa’da DOSAB Termik Santrali tepkisi

0

Bursa’da, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne termik santral kurulmasına karşı çıkan DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, Tarım İl Müdürlüğü’ne yürüyerek siyah çelenk bıraktı.

Hürriyet Meydanı’nda toplanan sivil toplum kuruluşları ve ekolojistler, Bursa Tarım İl Müdürlüğü’ne yürüdü. Demirtaş Organize Saniye Bölgesi’ne termik santral yapılmasına karşı çıkan grup, pankartlar ve sloganlar ile termik santral istemediklerini aktardı.

1...

Platform adına açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Demirtaş bölgesine yapılması düşünülen termik santralin ÇED raporuna olumlu görüş bildirdi. Halkın haklı talep ve isteklerini görmezden gelerek, halkın sağlığını hiçe sayan, Bursa’nın toprağına, suyuna, havasına, tarımına vereceği zararları dikkate almayanları, insan sağlığından yana tavır almaya davet ediyoruz. Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen, kanun, yönetmelik ile planlara uymayan yetkililer hakkında hukuki süreç başlatacağız” dedi.

Açıklamanın ardından, Tarım Müdürlüğü önünde toplanan platform üyeleri bina önüne siyah çelenk bıraktı.

(Olay, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.