İklim KriziManşetTürkiye

Bursa’da altı farklı noktada eş zamanlı yangınlar çıktı

0

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı Cumalıkızık ve Yiğitler Mahallesi’ndeki Kent Ormanı’nın altı farklı noktasında eş zamanlı yangınlar meydana geldi.

Kundaklama şüphesi üzerinde duran polis, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Çevrede bulunan güvenlik kameraları kayıtları da incelenirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangınlar kontrol altına alındı

Saat 3:30 sıralarında ormanlık alanda dört farklı noktada yangın çıktığını gören bölge sakinleri, itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangını ormanlık alana sıçramadan kısa sürede kontrol altına aldı.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında, ormanlık alanın iki farklı noktasında da yangın başlaması üzerine bölgeye takviye ekipler gönderildi. Altı farklı noktada çıkan yangın, çam ağaçlarının bulunduğu alana sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Ahşap ev kullanılamaz hale geldi

Bunun yanında, aynı dakikalarda Balaban Mahallesi’nde ormana yakın iki katlı ahşap bir evin altında bulunan samanlıkta yangın çıktı. Komşular, evde bulunan kişileri tahliye etmek için harekete geçti.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gelirken, yangının diğer yerlere sıçramaması için çaba sarf edildi.

İki saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında, ahşap ev ve samanlık kullanılmaz hale geldi, can kaybı yaşanmadı.

Yangına neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.