ManşetYerel

Bursa Nilüfer Barış Mahallesinde “10 Ekim Barış Ormanı”

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) Bursa İl Örgütü 8 Kasım Pazar günü Nilüfer, Barış Mahallesinde “10 Ekim Barış Ormanı” oluşturmak için bir etkinlik düzenledi.

65

Etkinliğe YSGP üyeleri, HDP Bursa İl eş başkanı Yüksel Akgün ve ilçe yöneticileri, KESK Bursa dönem sözcüsü Süleyman Ayyılmaz, DİSK Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, Yapı Yol Sen Şube Başkanı Okan Okumuş, Eğitim Sen Şube Sekreteri Berna Yeşiltepe de katıldı.

YSGP Bursa Eş sözcüsü Serdar Esen yaptığı konuşmada “10 Ekim Ankara katliamında yitirdiğimiz 102 canımızı unutmamak, unutturmamak için, katillerden hesap sorulması için bugün fidanlarımızı dikeceğiz. Anılarını bu fidanlarda yaşatacağız. Bahar aylarında diktiğimiz fidanlar yeşerirken, ülkemizde de umudun, demokrasinin, barışın yeşereceğine inanıyoruz. Suruç ve Ankara’da patlatılan bombalar HDP ile diğer demokrasi güçlerini birbirlerinden koparmaya, uzaklaştırmaya yönelikti ama başaramadılar, başaramayacaklar. Emek ve demokrasi güçleri bu katliamlardan sonra daha da yakınlaştı.

63

Katliamcıların IŞİD üyesi olduğu mahkeme tarafından açıklanmasına karşın, iktidar katliamı IŞİD-PKK kokteyl örgütü yaptı gibi saçmalıklarla halkın kafasını karıştırmaya, HDP’yi baraj altında bırakmaya çaba gösterdi. Yaratılan baskı ve korku ortamına karşın HDP’nin barajı aşması önemlidir.

Barış mücadelesi yolunda yitirdiğimiz arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı bu fidanlarda yaşatacağız. Bugün fidanlara vereceğimiz can suyu, onların verdikleri barış mücadelesi için de küçük bir teşekkür olacaktır” dedi.

KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Süleyman Ayyıldız da konuşmada çok iyi düşünülmüş bir etkinlik olduğunu belirterek organize edenlere teşekkür etti. Bursa’dan mitinge güçlü bir katılım ile gittiklerini ancak hain saldırı ile barışın katledildiğini, tüm demokrasi güçlerinin birlikte mücadelesinin önemli olduğunu söyledi.

64

 

Katliamda kardeşini kaybeden HDP Bursa İl YK üyesi Resul Baykara yaptığı konuşmada “Sözün bittiği noktadayız, kardeşimin parçalarını bulabilmek için günlerce uğraştık. Bir de utanmadan katledilenleri katil gibi göstermeye çalıştılar. Unutmayacağız, barış mücadelemiz sürecek” dedi.

Konuşmaların ardından alana fidanlar dikildi,fidanlara can suyu verildi, siyah kurdele bağlandı.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.