KadınManşet

Bursa Kadın Platformu, Aile Bakanı Ramazanoğlu’nu istifaya çağırdı

0

23 Mayıs Pazartesi günü 12:30’da Bursa Kadın Platformu’nun çağrısıyla Bursa Adliye Sarayı önünde toplanan grup Sevgi Evleri’ndeki çocuk istismarı davası ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bursa Kadın Platformu adına bildiriyi okuyan platform üyesi Sahibe Can;

13

“ Bizler Ensar Vakfı’ndaki çocuk istismarlarının ardından ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen Sema Ramazanoğlu’nun bakanlığı bünyesindeki Sevgi Evleri’nde gerçekleşen çocuk istismarına dair bir açıklama bile yapmadıktan sonra bir bakan olarak çocuklarımızın hakkını gözetebileceğine inanmıyoruz. İstismar davasında dosyaya konulan gizlilik kararı olayın basit münferit bir vaka olarak inceleneceği hatta örtbas edileceği endişesini yaratmaktadır.” şeklinde konuşarak dava ile ilgili sürecin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini vurguladı.

Mecliste “Aile bütünlüğünü olumsuz yönde etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için önlemler almaya yönelik” kurulan araştırma komisyonuna da değinen Can;

“Araştırma Komisyonu’nun raporunda: Çocuk istismarının ‘rızaya dayalı’ olabileceği ve çocuğun istismarcıyla 5 yıl denetimli bir şekilde evli kalması durumunda istismarcının serbest kalabileceğinden bahsediliyor. Örtbas edilmeye çalışılan şey iktidarın kokuşmuşluğu ve pisliğidir.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından konuşan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal “Sevgi Evleri’nde yaşananlar son değil. Bizim bildiğimizin dışında da bir çok sorun var. Mecliste takipçisi olacağız. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olmak üzere Bursa Valisi ve Bursa Milli Eğitim Müdürü’nü istifaya çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

İstifa çağrısını yineleyen grup sloganlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.

 

Haber ve Fotoğraf: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.