Doğa MücadelesiManşet

Bursa halkı, DOSAB Termik Santrali’ne karşı ilk davasını açtı

0
45 (ABDULLAH ÇİBİR/BURSA-İHA)

Bursa’nın göbeğine kurulmak istenen termik santral için ilk dava açıldı. DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılması planlanan termik santralle ilgili verilen olumlu ÇED raporunun yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

45 (ABDULLAH ÇİBİR/BURSA-İHA)

45 (ABDULLAH ÇİBİR/BURSA-İHA)

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Buhar ve Enerji Üretim Tesisi projesiyle ilgili ÇED raporunun olumlu yönde verdi. Bunun üzerine ‘DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu‘ üyeleri, ÇED kararının yürütmesinin durdurulması için dava açmak üzere Ataevler Adliyesi’nde toplandı. Aralarında 27 ayrı kurumun bulunduğu DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, “Termik yapma boşuna, yıkacağız başına” şeklinde slogan attıktan sonra, ÇED raporunun yürütmesinin durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Şehir merkezine kurulacak termik santralin Bursa’nın havasını kirleteceğini ve insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini söyleyen DOSAB Çevre Komisyonu Avukatı Eralp Atabek, Orhaneli ilçesinde yapılan termik santrali örnek gösterdi. Bursa Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yapan Avukat Atabek, “Termik santralin Bursa için oluşturacağı tehlikeyi bilerek adliye binası önüne kalabalık geldik. Sadece kâr hırsı ile işletmelerin daha ucuz elektrik elde edebilmesi için termik santral inşa edilmeye çalışılıyor. Kömürlü termik santrallerin Bursa’da zararını Orhaneli ilçesinden biliyoruz. Bu kadar uzaktaki santralin tehlikesinden söz ederken Bursa’nın göbeğine yapılması düşünülen termik santralle karşı karşıyayız. Bu santrale geçtiğimiz günlerde ÇED raporu verildi. Biz bu kararın ilk önce yürütmesini durdurmak, daha sonra da bunun iptal için adliyeye geldik” dedi.

 

(Bursadabugün.com)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.