ManşetTürkiye

Bursa Emniyeti ‘Mobese Bey’i tanıttı

0

DHA’dan Bülent Civanoğlu’nun haberine göre İstanbul’dan gelen seyyar MOBESE aracı, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’ya tanıtıldı. Hafif ticari araca monte edilen ve 360 derece dönebilen 4 kamera ile araçtan 100 metre uzaklıktan çekim yapabilen gözlük kamera bulunuyor. Kahya, 160 bin lira değerindeki aracın Bursa’ya kazandırılması için belediyeler ve işadamlarından destek beklediklerini belirterek bu konudaki çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Seyir halinde kayıt yapıp mobese merkezine gönderecek

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün satın almak istediği bu araç, hız ve kırmızı ışık ihlali, yasak yere park etme ve hatalı şerit değiştiren araçları polis memurlarının taktığı ve üzerinde yüksek çözünürlükte görüntü alan 4 kamera ile tespit edecek. Bu görüntüleri seyir halindeyken kaydederek 3G aracılığıyla Mobese merkezine gönderecek ve plakaları tespit edilen araçlara burada fotoğraflı olarak ceza yazılabilecek.

Aracın dizaynını yapan İSBAK firmasının Pazarlama ve Satış Müdürü Yusuf Tufan Erenay, araçla yaptıkları test sayesinde trafiğin çözümünde büyük katkı sağladığını söyledi.

(DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.