Bursa’da öfkeli arılar, 10 kişiyi soktu!

Bursa’da kraliçe arısını bulamayan işçi arılar mahalleyi bastı. Polis, vatandaşları evden çıkmamaları için uyardı. Belediye, ilaçlama yaparak arıları öldürdü.

Bursa’nın Yıldırım İlçesi Sıracevizler Mahallesi’nde bir grup arı, kraliçe arının kaybolması ve aşırı sıcakların etkisiyle evleri bastı ve 10 kişiyi soktu.

İddialara göre olay şöyle gelişti: Sıracevizler Mahallesi Kartal Sokak’ta oturan Şükrü Yıldız, bir kovan arı aldı ve terasa koydu. Terasta arkadaşına ait 4 kova daha bulunuyordu. Ertesi gün komşusu, kestane balı üretmek için kovanları Uludağ’a çıkarınca, Şükrü Yıldız’ın kovanındaki kraliçe arı da Uludağ’a gitti. Kraliçelerini bulamayan arılar sıcağın da etkisiyle kovanı terk etti ve mahalleyi bastı. Arıların saldırısına uğrayan mahalle sakinleri evlerine kapanarak belediye ve polisten yardım istedi.

Gazetecileri de soktular…

Mahalleye gelen polis ekipleri vatandaşları sokaktan geçmemeleri konusunda uyardı. Olay yerine gelen ilaçlama aracı yarım saatlik çalışmanın ardından arıları “etkisiz hale” getirdi. 10’a yakın vatandaşı ve haber yapmaya gelen gazetecileri de sokan arıların mahalleden uzaklaştırıldı. Kovanın sahibi Şükrü Yıldız, arıların polen toplamak için kovandan çıktıklarını ancak kraliçe arının kovanda olmaması nedeniyle mahalleye dağıldıklarını belirterek, arılar yeniden toplandıktan sonra kovanı Uludağ’a çıkaracağını söyledi.

DHA/Yeşil Gazete

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AB Komisyonu ‘ormansızlaşmayı önleme’ yasasını 12 ay erteledi, yeşil gruplar öfkeli

Avrupa Komisyonu'nun çok tartışılan ormansızlaşma yasasını ertelemesi çevrecilerin tepkisine yol açarken, etkilenen işletmelerde rahatlamaya neden oldu.

Hak savunucularından kent hayvanları için yarın AYM önüne çağrı

Hak savunucuları, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde sokakta yaşayan hayvanlara yönelik 'katliam yasası'nı esastan görüşme kararı alan AYM'nin önünde toplanacak.

Afrika: Zenginlerin yarattıkları iklim krizinin bedelini ödeme zamanı geldi

'Afrika, yok denecek kadar az karbon ayak izine rağmen iklim felaketlerinin ön cephesinde yer alırken, fosil yakıt endüstrisi rekor kârlar elde etmeye devam ediyor.'

Türkiye, açık denizlerin biyoçeşitliliğini korumayı amaçlayan BM anlaşmasını imzaladı

Türkiye'nin anlaşmaya taraf olması için Meclis'te onaylanması gerekiyor. Yürürlüğe girmesi için ise 60 ülkenin 2025'e kadar onayı bekleniyor.

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

EN ÇOK OKUNANLAR