TürkiyeManşet

Burhan Kuzu’ya ’tahliyeyi engellemek’ suçlamasıyla ikinci soruşturma

0

Uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği gerekçesiyle beş yıla kadar hapsi istenen AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları üyesi Prof. Burhan Kuzu hakkında “yargı görevini yapanı etkileme” suçlamasıyla ayrı bir soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Ünğan: Tahliyemi engelledi

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre soruşturma aşamasında ifadesi alınan Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanarak beraat eden Orhan Ünğan, “Ben Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanırken (Zindaşti’nin kızının öldürülmesi dosyası) Burhan Kuzu’nun yargılama dosyasına müdahale ettiğini ve tahliye edilmemem hususunda baskı yaptığını belirttim” demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu Ünğan’ın “tahliye edilmemesi için Kuzu’nun mahkemeye baskı yaptığını” iddia etmesini gerekçe göstererek Kuzu hakkında “Yargı Görevini Yapanı Etkileme” yönünden dosyayı ayırarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Kararda, şikayetçi olarak ise Ünğan yer aldı.

‘Yargıcı aradım ama baskıda bulunmadım’

Daha önce  “nüfuz ticareti” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan milletvekili,  Zindaşti’nin tahliye edilmesi için ısrarlı bir şekilde Sulh Ceza Hakimi olan Cevdet Özcan‘ı aradığı, Zindaşti’nin tutuksuz yargılanması için tavsiye ve telkinde bulunduğu, tahliye verilmesi üzerine itiraz merci hakimini de aradığı ve Zindaşti’nin tutuksuz yargılanmasını söylediği iddia edilmişti.

Suçlamayla ilgili ifadesi alınan Kuzu, yargıcı yalnızca bilgi edinmek için aradığını herhangi bir baskıda bulunmadığını belirtmişti.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.