DünyaManşet

Bulgaristan’da nükleer referanduma katılım düşük

0

Bulgaristan’da yapılan nükleer santral referandumuna katılım düşük oldu. Sandıkların kapanmasına 2 saat kala yapılan ilk açıklamada katılım henüz %17,4 düzeyindeydi. Bir araştırma kuruluşu sandıkların kapanmasına dakikalar kala katılım oranını %20,3 olarak tahmin etti.

Sofya Haber Ajansı‘nın haberine göre en yüksek katılım nükleer santral yapımı durdurulan Belene’nin bulunduğu Pleven bölgesinde gerçekleşti. Pleven’de katılım saat 17:00’de %23 idi. En düşük katılım ise Türk azınlığın yaşadığı Kırcaali bölgesinde %8,5 ile gerçekleşti. Bu bölgede güçlü olan Haklar ve Özgürlükler Hareketi referandumda pozisyon belirlememişti.

Referandum sonucunun bağlayıcı olması için son genel seçimde kullanılan oy sayısı olan 4,225,124 oya ulaşılması ve evet çıkması gerekiyor. Eğer katılım oranı %20 olursa ve evet çıkarsa konu parlamento günemine alınmak zorunda.

Ülkede 1989’dan beri yapılan ilk referandum olan nükleer santral referandumunda sorulan soru şu: “Bulgaristan’da nükleer santral yapımı yoluyla nükleer enerji geliştirilmeli mi?”

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.