Bülent Şık’ın davasında ilk duruşma günü

Gıda mühendisi akademisyen Bülent Şık hakkında kansere yol açan ürünlerle ilgili yazı dizisi nedeniyle açılan davanın ilk duruşması bugün. Daha önce 10:45’de başlayacağı belirtilen duruşma İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13:30’da başlıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın şikayeti üzerine TCK 258 uyarınca “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve TCK 334 ile TCK 336 uyarınca “açıklanması yasaklanan bilgileri temin etme ve açıklama” suçlamalarından hapsi isteniyor.

Davaya konu olan yazı dizisi “Türkiye’yi kanser eden ürünleri devlet gizledi, biz açıklıyoruz! İşte zehir listesi” başlığıyla Cumhuriyet gazetesinde 15 Nisan 2018 günü yayımlanmış ve dört gün sürmüştü.

Araştırma, 8 milyon insanın yaşadığı bölgedeki çevre kirliliğinin gıdalarda ve suda kanserojen etkiler yarattığını ortaya koyuyor. Raporu, önlem alması gereken kamu kurumlarına bile göndermediği ortaya çıkan Sağlık Bakanlığı’nın ‘Halkta infiale neden olduğu’, ‘dış alımları etkilediği” gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu Şık’a, ‘gizli bilgileri temin etmek ve açıklamak’ suçlamaları yöneltildi.

Bülent Şık’a 12 yıl hapis istemi ile dava: Gerekçe, Sağlık Bakanlığı’nca gizlenen kanser raporunu halka açıklamak!

Sağlık Bakanlığı’nın gizlediği kanser raporunu açıkladığı için hapsi istenen Bülent Şık’a bir soruşturma daha

.

(T24, Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR