Kültür-SanatManşetTürkiye

Buğday E-Dergi’nin yeni sayısı yayımlandı: ‘Yeni Normal’e ekolojik bir bakış

0

Buğday E-Dergi‘nin ikinci sayısı “Yeni Normal”e ekolojik bir bakış başlığıyla meraklılarıyla buluştu.

Bu sayıda, koronavirüs salgınının alışkanlıklar, tüketim biçimleri, sosyal ve ticari girişimler üzerindeki kalıcı etkileri ve oluşan yeni normların doğal ve adil bir sisteme geçmek için yarattığı fırsatlar tartışıldı.

Derginin içeriği

E- dergide, “Olması Gereken Normale Yürüyoruz” başlıklı yazısıyla İtibar Yönetimi Danışmanı Salim Kadıbeşegil, salgınla birlikte gezegenin sürdürülebilirliğini önceleyen politikaların gündeme gelmesine dikkat çekiyor.

Tasarımcı Kübra Köprülüoğlu Aşanlı da “Yeni Normalde Değişime Adım Atmanın Yolları” isimli yazısında, dönüşümün seyrine göre yeni sorular sorarak, yeni ekonomik ve toplumsal tasarımlar yapma zamanının geldiğinin altını çiziyor.

Kiraz Özdoğan, İstanbul’da salgın ile birlikte kurulan kolektif kent bostanlarının haritasının da yer aldığı yazısında, kent içinde oluşturulabilecek tarım alanlarına alternatif sunuyor. Dosyada ayrıca kentte doğa dostu üretim ile beraber ekolojik ürünlere ulaşım olanakları, şehirde su yönetimi ve kırsalla yeniden bağ kurma yollarına ilişkin makaleler yer alıyor.

Dijital derginin ikinci sayısında, Buğday Derneği’nin yürüttüğü, kentlerde insan ve çevre sağlığına zarar veren biyosidal ürünlerin kullanımını azaltmayı hedefleyen “Zehirsiz Kentlere Doğru” projesi; tasarımcı ve yazar Melih Aşanlı’nın ekolojik tasarım ve mimari bağlamında birlikte yaşamayı mümkün kılan yapıların oluşturulması; Dilek Ayman’ın şehirde ekolojik üretim örneği oluşturan Montreal’deki “çatı çiftlikleri” uygulamaları; yemek kültürü yazarı ve tarihçi Nazlı Pişkin’in domatesi ve onu sofralarımıza getiren tarihsel yolculuğu ile doğa dostu üreticilerin aktardıkları mevsimlik hasat öyküleri yer alıyor.

‘EkoPano: Dayanışma Yaşatır’

Bu sayıda Nuray Çiftçi‘nin karikatürleri, Neval Ergün ve Tolga Demirel’in de makaleler içinde yer alan illüstrasyonları bulunuyor.
Dergide bulunan “EkoPano: Dayanışma Yaşatır” sayfası ile de ekolojik yaşam ağından, özellikle yerelden sesini duyurmaya çalışan kurum, topluluk ve inisiyatifler duyuru yapabiliyor.

Ayrıca, ekolojik dönüşüm yolunda yardımcı olabilecek kitap ve film önerileri bulunuyor.

Dergiye abonelik

Buğday Derneği’nin destekçilik programı kapsamında yayınlanan E-Dergi’ye abone olup ekolojik yaşam gündeminden ve deneyimlerinden haberdar olabilirken, derneğin ekolojik yaşamı yaygınlaştırma çalışmalarına da destek olabilirsiniz.

Dergiye abone olduğunuzda ikinci sayıyıyla birlikte her ekinoks ve gün dönümlerinde yayınlanacak yeni sayılar mail adresinize ulaştırılacak.

Abone olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.