Ekolojik YaşamManşet

Buğday, “Doğa Dostu Kent Bahçeleri” için paydaş devlet üniversiteleri arıyor

0

Buğday Derneği, “Doğa Dostu Kent Bahçeleri (DDKB)” projesinin ilk ayağı  için devlet üniversiteleri arasından paydaşlar arıyor.

Proje kapsamında devlet üniversitelerinden gelecek talepler doğrultusunda ve bu taleplerin üniversite yönetimlerince de uygun görülmesi halinde işbirliğine gidilerek ilgili kampüs/yerleşkeler içinde ekolojik girişimler hayata geçirilecek.

8...

Ekolojik girişimlerin içerisinde devlet üniversitelerinin yerleşkelerinde bahçe kurulumu ve kompost üretimi (organik atıklardan doğal gübre elde edilmesi) ile ekolojik yaşama giriş eğitimleri verilmesi de bulunuyor.

Projenin diğer ayaklarında ise planlanan bu girişimi üniversite yerleşkeleri dışına da taşıyarak  ilkokul, lise ve/veya belediyeler/muhtarlıklar vasıtası ile daha geniş bir alana yayabilmek.

“Doğa Dostu Kent Bahçeleri (DDKB)” projesinin için de biz de yer almak isteriz diyen üniversite öğrencileri/akademisyenler/yönetim biriminde çalışanlar tüm detay bilgiyi, başvuru formu ve diğer ek dökümanları Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin resmi sitesi üzerinde bulunan proje bağlantısı üzerinden inceleyerek kayıt yaptırabilirler.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.