EğitimLGBTİ+Manşet

BÜ’deki Onur Yürüyüşü’ne polis engeli: 30’dan fazla gözaltı var

0

Atanan rektör Naci İnci tarafından geçen yıl kapatılan Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Araştırmaları Kulübü’nün (BÜLGBTİA+) bugün gerçekleştireceği 9’uncu Onur Yürüyüşü’ne polis saldırdı. Öğrenciler darp edilerek ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Onur Yürüyüşü öncesi üniversite yönetimi, Taşoda Müzik Festivali dışında hiçbir etkinliğe izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Dün Güney Kampüs’ün Etiler Kapısına, Taşoda Müzik Festivali gerekçe gösterilerek X-Ray cihazı yerleştirildi. Bugün de sabah saatlerinden itibaren ise kampüsün etrafı polis ve gözaltı araçları ile çevrildi; üniversiteye ana kapı dışındaki girişler kapatıldı. Ayrıca normalde her öğrenci kampüse iki misafir getirebiliyorken, bugün girişler bir misafir ile sınırlandırıldı.

17:00’de başlaması planlanan Onur Yürüyüşü için yarım saat önce öğrenciler Güney meydanda toplanmaya başladı. Sivil polisler ve özel güvenliklerin abluka altına aldığı kalabalığa, yürüyüşe izin verilmeyeceği belirtildi.

Öğrenciler, kapatılan kulüp odasına doğru yürüyüşe geçti. Basın açıklamasının ardından okula çağrılan çevik kuvvet polisleri, katılımcıların “dağılıyoruz” demesine rağmen darp ederek ve ters kelepçe takarak gözaltına almaya başladı.  BÜLGBTİA+,  sosyal medyadan yaptığı açıklamada 30’dan fazla öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanların sağlık kontrolünün ardından ifade için Vatan Emniyet’e götürüleceği öğrenildi.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.