LGBTİ+Manşet

Bu yıl 4 şehri gezecek olan KAOS GL Medya Okulu’na başvurular başladı!

0

Kaos GL Derneği’nin, internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ’leri kendi hikayelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği Medya Okulu Ekim ayında 4 şehre gidecek.

Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’de temel haber yazım teknikleri, haberin unsurlarının yanı sıra hak temelli habercilik ve KaosGL.org yayın ilkelerinin tartışılacağı birinci aşama atölyelerinin ardından Kasım ayında da 2. Aşama Medya Okulu yapılacak. İlk atölyelere katılan muhabirler bu sefer Ankara’da röportaj teknikleri, yeni medya araçları, cinsel şiddet ve habercilik, nefret söylemi gibi konuların tartışıldığı 2. Medya Okulu’nda bir araya gelecek.

İzmir: 7 Ekim 2017, Cumartesi

Medya Okulu, İzmir’de Genç LGBTİ+ Derneği’nin “Aktivizm Okulu” ile birlikte yapılacak. 10 hafta boyu sürecek çeşitli tematik alanlarda kapasite geliştirmeye yönelik Aktivizm Okulu ile Kaos GL’nin Medya Okulu’nun ortaklaşa etkinliğinde KaosGL.org editörlerinden Gözde Demirbilek temel haber yazım tekniklerinin yanı sıra gençlik ve toplumsal cinsiyet haberciliği üzerine atölye yapacak.

Ankara: 8 Ekim 2017, Pazar

Medya Okulu Ankara etabı 8 Ekim’de yapılacak. Ankara’daki üniversite öğrencileri, LGBTİ hak savunucuları, basın çalışanları ve yurttaş habercilerine açık olacak Medya Okulu’nda KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar, temel haber yazım tekniklerini aktaracak. Ankara Medya Okulu’nda kampüs haberciliği de tartışılacak.

Bursa: 15 Ekim 2017, Pazar

Bursa Özgür Renkler Derneği ile Kaos GL Derneği’nin ortaklaşa yapacağı Medya Okulu’nda KaosGL.org editörleri Aslı Alpar ve Yıldız Tar yer alacak. Yıldız Tar, temel haber yazım tekniklerini aktaracak, Aslı Alpar ise medyada ayrımcı söylemi izleme ve değiştirme üzerine konuşacak.

İstanbul: 28 Ekim 2017, Cumartesi

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (CŞMD) ile Kaos GL Derneği’nin ortaklaşa yapacağı Medya Okulu KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar’ın temel haber yazım teknikleri sunumuyla başlayacak. Ardından CŞMD’den Pınar Büyüktaş, “Dilimizi Dönüştürüyoruz: Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik” projelerini aktaracak. Cinsel şiddet alanında hak temelli haberciliğin nasıl olabileceğini anlatacak.

Nasıl katılabilirim?

2016 yılında Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin ve Bodrum’da yapılan “İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu” programının devamı olan etkinliğe daha önce Medya Okulu’na katılmamış kişiler katılabilir.

Etkinliği takip etmek isteyen kişilerin ikamet ettikleri şehirler için KaosGL.org adresinden online başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

Medya Okulu’nun ilk etabına katılan kişiler içerisinden 20 kişi Kasım ayında Ankara’da yapılacak 2 günlük Medya Okulu İkinci Aşaması’na da katılacak.

Medya Okulu bu yıl temel habercilik eğitiminin ardından Kasım’da KaosGL.org muhabir ve yazarlarının katılımıyla “özel haber”, “dijital güvenlik”, “video aktivizm”, “yaratıcı yazarlık”, “cinsel şiddet alanında hak temelli habercilik”, “yurttaş gazeteciliği”, “röportaj teknikleri”, “çizim atölyesi” gibi atölyeleri ile devam edecek.

Medya Okulu hakkında:

2007 yılından bu yana gönüllü muhabir ağı eğitimleri ile ülke genelinde yerel LGBTİ haberciliğini güçlendiren, LGBTİ gündemini hak temelli habercilikle aktarmak için yayıncılık yapan KaosGL.org haber portalı 2015 yılında yaptığı Yeni Medya Okulu ile bu çalışmalarını sosyal medyaya da taşımıştı. 2016 yılında ise 7 şehre yayılan üç aşamalı “İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu” ile hem habercilik deneyimi hem de sosyal medya kullanım becerileri LGBTİ hak savunucularına aktarılmıştı. Kaos GL’nin Medya Okulu’na katılan kişiler KaosGL.org’ta haber ve yazıları ile şehirlerindeki LGBTİ gündemlerini görünür kılma imkanı buluyor. Yanı sıra medya eğitimi alan LGBTİ aktivistleri bu sayede başka yayın organlarında da yazmak için kendilerini geliştirebiliyor.

 

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.