Bu yazı karakteri, hayvanların nesli tükendikçe siliniyor

WWF Portekiz, Bar Ogilvy iş birliği ile nesli tükenmekte olan hayvanlara dikkat çekmek amacıyla hayvanların sayıları azaldıkça silinerek kaybolan bir yazı tipi geliştirdi.

Daha önce vahşi doğada yalnızca bin 864 panda kaldığına dikkat çekmek amacıyla Japonya’da Panda fontunu yaratan Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (WWF), bu kez kaybolan yazı tipiyle, nesli tükenmekte olan hayvanlara dikkat çekiyor.

WWF Portekiz ve Lizbon Hayvanat Bahçesi tarafından  Bar Ogilvy  iş birliğiyle hayata geçirilen ‘ The Endangered Typeface ‘ (Nesli Tükenmekte Olan Yazı Tipi) adlı kampanya, altıncı yok oluşun tabiri caizse kırmızı bülteni sayılabilir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bar Ogilvy (@barogilvy)

Dünya tarihinde yer alan ve çok sayıda canlı türünün aynı anda veya sınırlı bir zaman dilimi içerisinde yok olduğu dönemler ‘kitlesel yok oluş’ olarak adlandırılıyor.Bilim insanlarına göre, daha önce beş kitlesel yok oluşa maruz kalan dünya, hali hazırda 6’ncı kitlesel yok oluş sürecinin içinde bulunuyor. WWF Portekiz, tıpkı hayvanlar gibi nesli tükenen yazı karakteri ile dünyanın karşı karşıya olduğu tehlikeyi basit ama etkili bir şekilde ortaya koyuyor. Her harfin bir hayvana karşılık geldiği yazı karakterinde, hayvan sayısı azaldıkça ilgili harf de kaybolmaya başlıyor.bigumigu.com‘un aktardığna göre, tam anlamıyla yaşayan bir yazı karakteri olan ‘The Endangered Typeface’, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi’nden alınan verilerle düzenli olarak güncelleniyor. 22 Mayıs Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü’nde lansmanı yapılan kampanyanın sloganı da, “Tüm hayvanları korumak için doğmuş, yaşayan bir yazı tipi”.IUCN’nin verilerine göre 42 binden fazla türün nesli tükenme tehlikesi altında bulunuyor.

Kampanyanın tanıtım filmini aşağıda izleyebilir; Nesli Tükenmekte Olan Yazı Tipi’ni bu bağlantıdan indirebilir veya aynı web sitesi üzerinden bağışta bulunabilirsiniz.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANP|WWF (@wwfportugal)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR