Doğa MücadelesiManşet

Bu Pazar nükleere karşı Mersin’deyiz, “Anne oyuncağımı aldın mı?”

0

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Pazar günü (15 Şubat) Akkuyu Nükleer Santraline karşı miting düzenliyor.

9

“Akkuyu, Çernobil olmasın!” şiarına uygun olarak Çernobil Nükleer Santral kazasının ardından hayatını kaybeden, oyuncakları ile bir kez daha oynama şansları ellerinden sonsuza kadar alınmış çocukların yaşadığı durumun Mersin ve çevresinde yaşayan akranlarınca yaşamamasına vurgu yapılarak mitingin başlığı, “Anne, oyuncağımı aldın mı?” olarak belirlendi. Miting sonunda Akdeniz’e sembolik olarak nükleer kazalar sonucunda yaşamını yitiren, sakat kalan çocukların anısına oyuncaklar bırakılacak.

İki ayrı noktadan Tevfik Sırrı Gür Stadı’na

15 Şubat Pazar günü iki ayrı noktada, Özgür Çocuk Parkı ve Mersin Forum AVM önünde saat 13:oo’de buluşacak nükleer karşıtları Mersin’in iki ayrı noktasından Tevfik Sırrı Gür stadı önüne kadar yürüyecekler.

14:30’da stad önünde biraraya gelecek nükleer karşıtları saat 15:00 itibarı ile başlaması planlanan Praksis ve Aryen gruplarının konseri sırasında ne Türkiye’de ne de dünyanın herhangi bir köşesinde nükleer santral istemediklerini şenlikli bir protesto eşliğinde dile getirecek.

10

Mersin’deki nükleer karşıtı buluşmaya Cumartesi günü biraraya gelen Ekoloji Meclisi bileşenlerinin yanısıra Karadeniz İsyandadır Platformu, Loç Vadisi Koruma Platformu, Arhavi Doğa Koruma Platformu, Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu da katılacak.

Kıbrıs’ta eş zamanlı Nükleer Karşıtı buluşma

Mersin’deki buluşma ile eş zamanlı olarak Akkuyu Nükleer Santrali’nde bir kaza olması durumunda ilk etkilenecek bölgelerin başında gelen Kıbrıs’ta da bir buluşma gerçekleştiriliyor.

11

Mersin’deki eyleme paralel olarak Pazar günü saat 14.30’da Girne Kordon Boyu’ndaki çocuk parkı yanında yapılacak basın açıklamasının ardından aynen Mersin’de olacağı gibi nükleer kazalar sonucunda yaşamını yitiren, sakat kalan, hasta olan çocukların anısına ve Akdeniz’li çocukların da benzer bir felaket yaşamaması için sembolik oyuncaklar deniz kenarına bırakılacak.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.