LGBTİ+Manşet

“Bu dünya renklerimi taşıyacak kadar güçlü değil”

0

Homofobi, bir gencin daha ölümüne neden oldu. Azerbaycan LGBTT derneği başkanı, 20 yaşındaki İsa Şahmarlı, çalıştığı ofiste intihar etti.

İsa Şahmarlı’nın sosyal medyada paylaştığı veda mektubu şöyle:

“Gidiyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin. Bu ülke, bu dünya bana göre değil. Ben mutlu olmaya gidiyorum. İslam Seferli sokak 59. Kapıyı açık bırakıyorum. Anneme de deyin ki, onu çok seviyorum. Hepiniz ölümümde suçlusunuz. Bu dünya benim renklerimi taşıyacak kadar güçlü değil. Elveda.”

"Tanrı herkesi yarattığı gibi sever"

“Tanrı herkesi yarattığı gibi sever”

“LGBT’ler cesur olsun”

Şahmarlı, kendisiyle birkaç hafta önce yapılmış bir söyleşide hayatı boyunca maruz kaldığı homofobi ve nefret söylemini anlatıyor. Üniversitede öğrenciler tarafından dövüldüğünü, hocalarının baskısıyla karşılaştığını belirten Şahmarlı, ailesine ve arkadaşlarına açıldığını, fakat ailesinin halen kendisine hasta muamelesi yaptığından bahsediyor. Şahmarlı, kendisine Türkiye LGBTT derneklerinden iş teklifi geldiğini, fakat kabul etmediğini de şöyle anlatmış:

“Burada kalıp, LGBTT’lerin hakları için mücadele etmeyi seçtim.Toplumda arzu ediyorum ki, hiç kimse önyargılı olmasın. Nefret etmeden önce, internette “eşcinsellik nedir?” diye okusun, sonra nefret etmekte serbestler. LGBTT’ler de cesur olsunlar. Ben de önceleri tereddüt ediyordum, ama şimdi kendi işim var. Ailemden ayrı, kendi evimde yaşıyorum. Her şeyi kendi gücümle kurabiliyorum. Yani, isteyince her şey alınır ”

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.