EkolojiManşet

Bu Cumartesi Şişli %100 Ekolojik Pazar çok hareketli

0

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği Şişli %100 Ekolojik Pazar’da bu haftasonu hareketli bir program ziyaretçileri bekliyor.

Her Cumartesi Feriköy Semt Pazarı alanında kurulan ve sadece bir pazar olmaktan çok ekoloji buluşmalarına da ev sahipliği yapma amacında da olan %100 Ekolojik Pazar’ın 6 Nisan Cumartesi günkü programında kıyafet takası ve başladığı günden bu yana yoğun ilgi ile karşılaşan “Gerçek Temizlik Günleri” atölyesi var.

Siz de haftalık gıda alışverişinizi organik sertifikalı üreticilerden yapmak, kullanmadığını kıyafetlerinize can vermek ve temizlikte dönüşüme başlamak için bu Cumartesi bir kaç saatinizi %100 Ekolojik Pazar’da geçirmeyi düşünebilirsiniz.

Gerçek Temizlik Günleri atölyesi

Bahar temizliği vaktinin geldiği bu günlerde evlerde kullanılan temizlik maddelerinin içerdikleri kimyasallardan dolayı taşıdığı tehlikelere dikkat çeken Buğday Derneği, bu kimyasalların tüketimini ve evlerin ekolojik ayak izini azaltmak adına başlattığı Gerçek Temizlik hareketinde, www.zehirsizev.com sitesinin kurucusu Mercan Uluengin’in hazırladığı tarifleri katılımcılarla paylaşıyor.

Bitkisel sabun, karbonat, kaya tuzu gibi kolaylıkla bulunacak doğa dostu malzemeler yardımı ile evlerde kolayca hazırlanabilecek tarifler saat 11:00 ve 13:00’te düzenlenecek iki seansta baştan sona katılımcılarla beraber hazırlanacak ve uygulanacak. Tarifler arasında bulaşık makinası tozundan , krem yüzey temizleyiciye, sıvı sabundan, cam silme sıvısına kadar evlerde en sık kullanılan ürünler bulunuyor.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye Facebook sayfasından ulaşmanız mümkün.

Kıyafet Takası

Kıyafet takası etkinliği ise katılımcıların ihtiyaçları olmayan ancak hala iyi durumda olan kıyafetlerini takas yolu ile değiştirmelerini, böylece kullanılacak durumda olan kıyafetlerin gardropların köşesinde karanlıkta beklemek yerine yeni bir kıyafet ihtiyacındaki insanların üzerinde yeniden can bulmasını hedefliyor.

Saat 09:00-12:00 arasında kıyafet kabulü yapıldıktan sonra saat 12:00’de takas başlıyor ve katılımcılar getirdikleri sayıda kıyafeti götürebiliyorlar. Takasa sokmak için maksimum 10 kıyafet limiti olan etkinlik sonunda kalan kıyafetler bir kuruma bağışlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Bu etkinlik ile ilgili detaylı bilgiye de Facebook etkinlik sayfasından ulaşmanız mümkün.

 

Günün Programı

07:00 Pazarın açılışı

09:00-12:00 Kıyafet takası için kıyafet kabulü ve düzenleme

11:00-12:00 Gerçek Temizlik Atölyesi – I

12:00-13:00 Kıyafet takası

13:00-14:00 Gerçek Temizlik Atölyesi – II

17:00 Pazarın kapanışı

Ulaşım: Adres: Feriköy Sabit Pazarı Bomonti Cad. Lala Şahin Sk. Feriköy Şişli

Haber: Bora Kabatepe

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.