Kültür-SanatEditörün SeçtikleriEkolojiManşetYeşil Gündem

Britanyalı müzik grubu Coldplay’den ekolojik adım

0

Britanyalı Coldplay grubundan Chris Martin BBC News’e İngiliz grubunun yeni albümleri Everyday Life‘ı tanıtmak için karbon sıfır bir tura çıkmayı beklediklerini söyledi. Martin, “Bir sonraki turumuz, çevre dostu bir turun mümkün olan en iyi versiyonu olacak. Karbon nötr olmasaydı hayal kırıklığına uğrardık. Bu noktada çok büyük turlar yaptık. Bunu nasıl tersine çeviririz, buna odaklanacağız” açıklamasında bulundu.

Billi Ellish’ten ekolojik adım

Daha önce benzer bir adım şarkıcı Billie Eilish tarafından atılmıştı. Şarkıcı, turnelerinde plastik kullanmayarak, hayranlarına yanlarında su matarası getirmelerini teşvik ederek ve konser alanında geri dönüşüm imkanlarını arttırarak “mümkün olduğunca yeşil” yapacaklarını söylemişti.

Bunun yanı sıra gelecek Mart ayında başlayacak tur sırasında her mekanda hayranlarının iklim krizindeki rollerini öğrenebilecekleri “Billi Eilish Ekolojik Köyü” yer alacak. Global Citizen organizasyonu sayesinde iklim acil durumu ile mücadele sözü verenler konserler için ücretsiz bilet kazanma imkanına sahip olacak.

Satılan her bilet için bir ağaç

Müzisyenler arasında iklim acil durumuna verilen önem giderek artıyor. İngiliz müzik grubu The 1975 ise turlarını daha karbon emisyonsuz yapmak için Şubat ayında Birleşik Krallık’ta yapacakları turne için satılacak her bilette bir ağaç dikme sözü verdi. Grup aynı zamanda yeni t-shirt üretimini de bırakarak eski mal stoklarının üstüne şablon baskısı ile yeni dizayn oluşturmaya başladı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.