DünyaManşet

Brexit anlaşması tamamlandı

0

Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği’nin, Brexit için yeniden düzenlenmiş bir anlaşma üzerinde uzlaşı sağladığı bildirildi. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için İngiliz ve AB Parlamentolarında onaylanması gerekiyor.

Başbakan Boris Johnson ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Londra ve Brüksel‘in yeni bir Brexit anlaşması üzerinde mutabakata vardıklarını açıkladı. Bugün başlayacak Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’nde AB liderleri anlaşmayı onaylarsa, anlaşma bu kez Birleşik Krallık ve ve Avrupa Parlamentolarının onayına sunulacak.

Boris Johnson, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kontrolü yeniden ele geçiren yeni iyi bir anlaşmamız var. Şimdi, yaşam maliyeti, İngiltere Sağlık Hizmetleri (NHS), şiddet suçları ve çevremiz gibi diğer önceliklerle ilgilenebilmek için Parlamento’nun Cumartesi günü Brexit’i onaylaması gerekiyor” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker de yine Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İradenin olduğu yerde anlaşma da olur, bir anlşamamız var. AB ve İngiltere için adil ve dengeli bir anlaşma. Çözüm bulma yönündeki kararlılığımızın da kanıtı. Avrupa Konseyi’ne bu anlaşmayı onaylamaları tavsiyesinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

AB’den ayrılma müzakereleri üç yıl sürmüştü.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.