DünyaManşet

Brexit anlaşması Brüksel’de onaylandı

0

Brexit anlaşması Brüksel’de AB üyesi devletlerin liderleri tarafından onaylandı. Taraflar uzlaşının herkes için olabilecek en iyi metni ortaya çıkardığını savunuyor.

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması için sürdürülen Brexit görüşmelerinde tarafların Cebelitarık konusunda uzlaşması sonrası Pazar günü Brüksel’de bir araya gelen liderler anlaşma metnini onayladı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, 27 AB üyesinin, Birleşik Krallık’ın Birlik’ten çıkması ve AB ile İngiltere arasında gelecekte sürdürülecek ilişkileri düzenleyen bildirinin arkasında durduğunu açıkladı.

AB tarihinde ilk kez üye bir devletin kendi talebiyle Birlik’ten çıkmasının onaylanırken, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, zirve öncesinde yaşananlar için “trajedi” dedi.

“Büyük Britanya gibi bir ülkenin AB’den ayrılmasını izlemek bir sevinç ya da kutlama anı değil, tersine üzücü bir an, bir trajedi” ifadesini kullanan Juncker, gene de ayrılma metninin Londra için olabilecek en iyi anlaşma olduğunu söyleyerek İngiliz parlamentosunun onayını beklediğini belirtti.

Zirvenin yapıldığı alana giriş yaptığı sırada kendisine AB’nin duruşu ile ilgili bir soru sorulan Avrupa Komisyonu Başkanı, bu soruya Birlik’in temel pozisyonunu değiştirmediğini belirterek yanıt verdi.

İngiltere, 23 Haziran 2016’da yapılan referandumda yüzde 48’e karşı yüzde 52’lik sonuçla AB’den ayrılma kararı almıştı.

 

(DW Türkçe)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.