EnerjiManşetUncategorized

BP, tarihin en büyük tazminatını ödemeyi kabul etti

0

Meksika Körfezi’nde 2010 yılında tarihin en büyük çevre felaketlerinden birine neden olan İngiliz Petrol Şirketi BP, haklarında verilen 4.5 milyar dolarlık cezayı kabul edeceğini açıkladı.

ABD tarihinde verilen en büyük maddi cezayı ödemeyi kabul eden şirketin genel müdürü Bob Dudley yaptığı açıklamada, “ Kazadaki rolümüzden ötürü özür diliyor ve yaptığımız hareketin sorumluluğunu kabul ediyor” dedi.

İngiliz petrol devinin ayrıca patlamada 11 işçinin hayatını kaybetmesi olayında kötü idare ya da ihmal nedeniyle suçlu olduğunu da kabul ettiği kaydedildi. BP’den yapılan açıklamda, cezanın altı yıl içinde ödeneceği belirtildi.

BP Şirketi’nin Deepwater Horizon adlı petrol sondası 20 Nisan 2010′da, Amerika Birleşik Devletleri’nin Lousiana eyaleti açıklarında patlamıştı. Deepwater Horizon’da çıkan yangın, tüm çabalara rağmen 36 saat boyunca söndürülememiş ve platform 22 Nisan’da Meksika Körfezi’nin sularına gömülmüştü. Sondada meydana gelen patlamanın ardından geçen 87 gün içinde, denize 4,9 milyon varil petrol sızmış tarihin en büyük felaketlerinden biri yaşanmıştı. Olayda 11 işçi de hayatını kaybetmişti.

Beyaz Saray’ın enerji danışmanlarından Carol Browner yaşanan durumu “ABD’nin karşılaştığı en büyük çevre felaketi” olarak nitelendirmişti.

BP, mart ayında ise özel davacılara 5,9 milyar euro tazminat ödenmesinin kabul edildiğini açıklamıştı.

(Yeşil Gazete)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.