Ekolojik YaşamManşet

Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali için son başvuru tarihi 15 Mayıs

0

Sansürsüz festival olma duruşuyla belgesel yönetmenleri ve izleyicileri için perdesini germeye devam eden Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BİFED), üçüncü yılında da, aynı gökyüzü altında direnenlerin hikayelerini, Çanakkale’nin rüzgarıyla serpilen üzüm bağları, Ege Denizi’nin vurduğu eşsiz kıyıları betonlaşmasın diye mücadele eden ilçesi Bozcaada’da bir araya getirmeye hazırlanıyor. 12-16 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan BİFED’in Uluslararası Yarışma ve Gaia Öğrenci Ödülleri Yarışması için başvurular sürüyor.

bifed

Daimi teması ekoloji olan BİFED, amacını, yaşadığımız dünyanın sorunları ve zenginlikleriyle ilgili filmlerin, her türlü sanat eserinin üretimine ve sunumuna yeni bir neden oluşturmak, bu çalışmaları ödüllendirmek, ciddi ve bağımsız bir alan yaratılmasına öncülük etmek olarak tanımlıyor. Bozcaada Belediyesi ve Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) tarafından  organize edilen festival, doğa, toplum, iş ve işçi sağlığı, göç, tarım, yerel haklar, tohum, gıda, kentleşme, enerji meselelerini konu alan filmleri gösterirken, hem yönetmenler hem de izleyenler için umut veren özgür bir platform olmayı hedefliyor. Festival, Fethi Kayaalp Uluslararası Belgesel Yarışması, Gaia Öğrenci Ödülleri YarışmasıPanorama Film Gösterimleri, Söyleşi ve Atölye çalışmaları ve Çocuk Filmleri bölümlerinden oluşuyor.

bifed başvuru

Geçen yıl yarışma bölümüne 45 ülkeden 180 filmin başvuruda bulunduğu festivale bu yılki başvurular 15 Mayıs Pazar günü sona erecek. Yarışmaya başvuran filmlerin konusunu çevre sorunlarından almış ve 1 Ocak 2012 tarihinden sonra çekilmiş olması gerekiyor. Yönetmenliğini Petra Holzer’in, koordinatörlüğünü Ethem Özgüven’in, başkanlığını Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ın üstlendiği festivalde, dereceye giren filmler için Fethi Kayaalp Büyük Ödülü 7.000 TL, ikincilik ödülü 5.000 TL, üçüncülük ödülü ise 3.000 TL , öğrenci filmlerini desteklemek amacıyla festivale geçen yıl dahil olan Gaia Öğrenci Ödülü ise 1.000 TL olarak belirlendi. Yarışmaya katılım koşulları ve başvuru formu http://www.bifed.org/ adresinde.

Sadece yarışmaya katılmak, dünyanın farklı yerlerinden yönetmenlerin perdeye yansıyacak filmlerini kaçırmamak, baskı ve sansüre karşı özgürlükten yana kullandığı dille dikkat çeken festivalin bir parçası olmak için heyecanlanan belgesel yönetmenleri değil, çevre felaketine ve yaşam hakkı müdahalesine dönüşen her türlü girişime karşı yaşamdan yana duran, yalnız hissetmeme ihtiyacı duyanlar da umutlanmak, ilham almak ve Bozcaada’yı bir de sonbaharda yaşamak için not etsinler 12-16 Ekim tarihlerini bir yere.

 

( Yeşil Gazete )

You may also like

Comments

Comments are closed.