Kategoriler: Kültür-Sanat

Bolşoy tiyatrosu sanat yönetmenine asit saldırısı

Moskova’da efsanevi Bolşoy Tiyatrosu’nun ünlü sanat yönetmeni Sergey Filin’in yüzüne maskeli kişilerce asitle saldırı düzenlendi. Filin’in yüzünde ve gözünde üçüncü derece yanık oluştuğu, doktorların ünlü sanatçının görme yeteneğini kaybetmemesi için mücadele verdiği belirtiliyor. Filin’in en az 6 ay hastanede tedavi altında tutulması bekleniyor.

Bolşoy Tiyatrosu sözcüsü Yekaterina Novikova konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Filin’in gece yarısı aracından çıkıp evine doğru giderken saldırının gerçekleştiğini ve Sergei Filin’in yoğun bakımda değil, yanık merkezinde tutulduğunu belirtti.

Bolşoy basın sözcüsü Katerine Novikova’nın açıklamasına göre, tiyatronun sanat ekibi ünlü Rus yönetmen Sergeyeviç Stanislavski’nin 150. doğum yıl dönümünü kutluyordu.

Geç saatlere kadar devam eden kutlamanın ardından Filin evinin yolunu tuttu. Tam evinin bahçe kapısına vardığında arkasından biri ismiyle hitap ederek seslendi. Filin başını çevirdiğinde yüzüne bir kavanoz asit atıldı.

Saldırının nedeni ile ilgili henüz net bir bilgi verilmezken, polis Filin’in işiyle ilgili bir nedenden ötürü, meslektaşları ise profesyonel bir kıskançlık ihtimalinden bahsediyor.

Eski bale sanatçısı olan Filin (43), Mart 2011’de tiyatroya sanat yönetmeni olarak atanmıştı. Saldırının Filin’in aracının lastiğinin indirilmesi ve tehdit telefonları almasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Saldırıdan kısa bir süre önce de ünlü yönetmenin Facebook hesabına hacker saldırısı gerçekleştiği belirtiliyor.

Asistanı Dilyara Timergazina, Filin’in kendisine önerilen güvenlik tekliflerini reddettiğini, çünkü fiziksel bir şiddetle karşılaşmayı tahayyül etmediğini belirtti.

Olayla ilgili inceleme başlatan polis zanlıyı arıyor. Suçlu bulunması durumunda saldırgan insan sağlığına zarar vermekten 8 yıla kadar hapis cezası alabilecek.

Huff Post, The New York Times, DHA, Yeşil Gazete

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi
Etiketler: Bolşoy tiyatrosu