DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Bolsonaro koronavirüs tedbirlerini savunan Sağlık Bakanı Mandetta’yı görevden aldı

0

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede anlaşamadığı Sağlık Bakanı Henrique Mandetta‘yı görevden aldı.

Salgını küçümseyen ve Covid-19 tedavisinde henüz onaylanmamış ilaçların kullanılmasını tavsiye eden Bolsonaro’nun, Dünya Sağlık Örgütü‘nün (WHO) salgına karşı uyarılarının göz önüne alınmasını savunan Mandetta ile son zamanlarda anlaşamadığı biliniyordu.

Mandetta: Bana verilen fırsata teşekkür ederim

Mandetta Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Az önce Başkan Jair Bolsonaro’dan Sağlık Bakanlığı’ndaki görevimden ayrıldığımı öğrendim. Brezilyalıların sağlığını iyileştirmek ve sağlık sistemimizin önündeki büyük tehdit koronavirüs salgınına karşı plan geliştirmek adına bana verilen fırsat için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Mandetta: Halk devlet başkanını mı sağlık bakanını mı dinleyeceğini bilmiyor

AA’nın aktardığına göre daha önce Bolsonaro ile arasındaki anlaşmazlığa ilişkin açıklama yapan Mandetta, “Brezilya halkı, Covid-19 salgınıyla mücadelede alınacak önlemler için devlet başkanını mı sağlık bakanını mı dinleyeceğini bilmiyor” demişti.

Devlet Başkanı Bolsonaro ise Covid-19’u “küçük bir grip” olarak nitelendirmiş, ülkesinde karantina ilan eden valileri eleştirmiş ve sosyal izolasyonun önerildiği dönemde sokağa çıkarak destekçileriyle bir araya gelmişti. Halkı sokağa çağırdığı videolar ise salgınla mücadelede kötü örnek oluşturacağı için kaldırılmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.