ManşetTürkiye

Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin gerginliği: 8 öğrenci gözaltına alındı

0

Afrin operasyonu Boğaziçili öğrencileri karşı karşıya getirdi.

https://youtu.be/xx7PDk385-0

Bir grup öğrenci 19 Mart Pazartesi günü Afrin operasyonunda hayatını kaybeden askerler için Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) öncülüğünde stant açıp lokum dağıtmak istedi.

Savaş karşıtı bir grup öğrenci ise “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” diyerek müdahale etti.

Olayın ardından dün Boğaziçi Rektörlüğü “İfade özgürlüğüne yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz” açıklamasını yapmıştı.

“19 Mart 2018 Pazartesi günü üniversitemizde, Afrin şehitlerimizi anmak amacıyla açılan standa yapılan saldırıyı her vatansever gibi bizler de kabul edilemez buluyoruz. Ayrıca ifade özgürlüğüne yapılan bir saldırı olarak da değerlendiriyoruz”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) de yaptığı açıklamada, mevzuat değişikliği çıkışı yaparak; “Konu hakkında Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma da ayrıca devam etmektedir” diye eklemiş ve şunları kaydetmişti:

“19 Mart 2018 Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitemizde meydana gelen ve milli hassasiyetimizi derinden yaralayan üzücü hadiseyle ilgili olarak aynı gün Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüyle temas kurulmuş ve bilgi alınmıştır. Rektörlüğün konuya ilişkin disiplin işlemlerini başlatmış olması önemlidir. Diğer taraftan toplumda infial uyandıran bu gibi hadiselerin tekerrür etmemesi için mevzuat değişikliği de dahil, alınması gereken tedbirler vakit geçirilmeksizin üniversite rektörleriyle müzakere edilerek karara bağlanacaktır. Bu süreç başlatılmıştır. Türk akademi dünyası necib milletimizin hassasiyetini bütünüyle paylaşmaktadır.”

Bu gelişmenin ardından barış taleplerini dile getiren öğrenciler çeşitli platformlardan hedef gösterildi.

Bu sabah saatlerinde güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonla çok sayıda öğrencinin yurt ve evlerine baskın yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, gözaltıları protesto etmek için Kuzey Kampüs‘te basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak kampüse ilk kez giren Çevik Kuvvet polisleri tarafından engellenen basın açıklaması sırasında öğrenciler gözaltına alındı.

Aralarında Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Genel Yürütme Kurulu üyesi Şafak Küçüksezer’in de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

AKP Gençlik Kolları da Boğaziçi Üniversitesi önünde bir basın açıklaması yaparak savaş karşıtı öğrencileri terörist olmakla suçladı.

Bugün çevik kuvvet 155 yıllık geçmişi olan Boğaziçi Üniversitesi’ne ilk kez girerek öğrencileri savaş karşıtı protestoları gerekçesiyle gözaltına almış oldu.

 

(Dokuz8, Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.