ManşetEğitim

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri 300. kez rektörlüğe sırt çevirdi

0
Fotoğraf: Tolga Sütlü

Soğuk hava ve kara rağmen toplanan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, 296. kez rektörlük binasına sırt çevirdi. Naci İnci’nin rektör olarak tanmasının 200’üncü, öğretim görevlisi Can Candan‘ı görevden almasının 242’inci gününde de bir araya gelen  akademisyenler, direnişlerini 439 gündür devam ettiriyor.

Atanan rektör Melih Bulu‘nun görevden alınmasından sonra rektörlük görevine atanan Naci İnci’nin, hukuksuz şekilde Can Candan’ı görevden alması kararına on altı gün önce mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Fotoğraf: Tolga Sütlü

Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının iki yüz dördüncü gününe gelindi. 30 Temmuz günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin rektör vekili iken Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı öğretim görevlisi Can Candan’ı görevden almasının iki yüz kırk ikinci günü oldu.

Fotoğraf: Tolga Sütlü

Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ın hiçbir gerekçe gösterilmeden dönem ortasında görevden alınmasının ise yüz yirmi üçüncü gününde nöbet tutuldu.

Fotoğraf: Tolga Sütlü

Haftanın her iş günü olduğu gibi saat 12.15’te Güney Meydan’da toplanan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, 300. nöbetlerinden önce Boğaziçi Üniversitesi’nde 1988’den bugüne üst yönetiminde aktif olarak rol almış 46 akademisyenin, Eğitim Fakültesi, Fen – Edebiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dışarıdan dekan atanmasının ardından 6 Mart akşamı yaptığı açıklamayı okudu.

Fotoğraf: Tolga Sütlü

46 Akademisyenin açıklamasını desteklediklerini ve imzaya açtıklarını belirten akademisyenler, 300 Boğaziçi Üniversitesi akademisyenin imzası ile bu metni bir kere daha kamuoyu ile paylaştıklarını ifade ettiler.

Akademisyenler daha sonra #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 300. kez rektörlük binasına döndüler.

Fotoğraf: Tolga Sütlü

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz” “Vazgeçmiyoruz”, “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” yazan dövizler, üzerlerinde yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 300. nöbetlerinin ardından haftanın her son iş gününde olduğu gibi haftalık açıklamalarını okudular.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.