Doğa MücadelesiManşet

Bodrumlu Simon Türkiye’deki ‘doğa tahribatına karşı’ pedal çeviriyor!

0

İngiltere’den Bodrum’a taşınan Simon Piliphs, Türkiye’deki doğa tahribatına karşı pedal çevirerek, toplumsal duyarlılık yaratmaya çalışıyor.

Simon Piliphs (50), İngiltere’den 30 yıl önce eşiyle Muğla’nın Bodrum ilçesi Ortakent semtine yerleşti. Türkiye’ye yerleştiğinden bu yana bisikletiyle kent kent gezerek, doğa tahribatına dikkat çekiyor. Daha önce de İngiltere ve ardından Fransa’da doğa tahribatına karşı toplumsal duyarlılık yaratmak için pedal çeviren Piliphs, Türkiye’de şimdiye kadar Cizre’den, Van’a, Karadeniz’den Bodrum’a aynı gerekçeyle pedal çevirdi.

“Doğa hunharca kullanılıyor”

Seyahatleri sırasında Türkiye’de ciddi doğa tahribatına tanıklık ettiğini belirten Piliphs, seyahatlerinin ardından Türkiye’de yaşamaya karar verdiğini kaydetti. Dağ, ova ve nehirlerde dolaşırken ciddi zorluklar çektiğini anlatan Piliphs, Türkiye’de önemli doğa ve tarihi değerler olduğunu;  ancak sahiplenilmediğini söyledi. Doğanın insana her şeyi verdiğine tanıklık ettiğini belirten Piliphs, Türkiye’de doğanın hunharca kullanıldığını ifade etti.

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.