Doğa MücadelesiManşet

Bodrum’da 31 dönümlük dolgu alanına karşı açılan davaya vatandaş da müdahil oldu

0

Hazinenin, Gündoğan Çetirge (Çetilli) Burnu’nda BESA Firması’nın inşaat hafriyatı ile denizde 31 dönümlük dolgu alanı yaratmasına açtığı davaya, vatandaşın da müdahil olması kabul edildi.

Bugün Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, Hazine’nin BESA aleyhine açtığı “müdahalenin men’i ve kal  (dolguyu kaldırma, kıyıyı eski haline getirme) davası başladı. Gündoğan Çetirge (Çetilli) Burnu’nda BESA Firması’nın inşaat hafriyatı ile denizi doldurarak, 31 dönümlük dolgu alanı yaratmasına karşılık açılan kamu davasının, ön inceleme duruşması yapılarak, tahkikat duruşmasının 01.03.2018’de görülmesine karar verildi.

Duruşmada, mahkeme heyetinin tarafları HMK.137. maddesi gereği anlaşmaları ve alternatif çözüm noktaları aramalarına teşvik etmesine, her iki taraf ta itiraz etti. Firmanın avukatlarının davanın ret talebi kabul edilmeyerek, 15 gün içinde tarafların henüz sunmadıkları belgeleri teslim etmeleri için 15 gün süre verilirken, Muğla Büyük Şehir Belediyesi’nden söz konusu parselin kıyı kenar çizgisi onaylı haritası, Harita Genel Komutanlığı’ndan topografik harita istenmesine karar verildi.

Davaya vatandaş da müdahil olacak

Davaya müdahil olarak katılmaları mahkeme tarafından kabul edilen; Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği’ni temsilen Sema Höcek ve Turgay Yener, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ile Haluk Ortaç’a görüşleri soruldu. “Kıyı kenar çizgisine ve deniz dibi yaşama müdahale vardır, davanın kabulüne karar verilmesini istiyoruz” şeklinde görüşlerini beyan ettiler.

 

(Bodrum Aktif)

You may also like

Comments

Comments are closed.