KadınGündemManşet

Polis memuru Merve Ünal için adalet çağrısı

0

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, birlikte yaşadığı iş arkadaşı Merve Ünal’ı on beş el ateş ederek öldüren polis memuru Muharrem Yılmaz’ın yargılanacağı duruşmaya çağrıda bulundu. Diyarbakır Adliyesi’nde 13. Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın ilk celsesi 22 Kasım Cuma günü saat 11.00’da gerçekleşecek.

‘Sürekli baskı uyguluyordu’

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre 26 yaşındaki polis memuru Merve Ünal Ağustos 2018’den beri Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyordu.

2019 yılının Ocak ayında yine bir polis memuru olan Muharrem Yılmaz, Merve’yi Polis Evi’nde görmüş, nerede çalıştığını ve telefon numarasını öğrenmiş ve kendisiyle iletişime geçmişti. Muharrem Yılmaz tanıştıkları sırada evli olduğunu Merve’den gizlemiş, daha sonra eşinden boşanmıştı.

Aralarında duygusal bir ilişki başladıktan sonra Muharrem Yılmaz, Merve’ye baskı uygulamaya başlamıştı. Merve’nin telefon numarasını değiştirmiş, onu kendi adına aldığı telefon hattını kullanmaya mecbur bırakmış, Merve’ye tüm sosyal medya hesaplarını kapattırmış ve Merve’nin araba dahi kullanamayacak hale gelmesine sebep olmuştu.

Çalışmasına sinirlenince 15 el ateş etti

Merve, Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde geçici olarak görevlendirilmişti. Orada sürekli olarak çalışmak istediğini söyleyince Muharrem Yılmaz tepki gösterdi, sinirlendi. 26 Mayıs tarihinde Merve’yi iş yerinden alıp eve götüren Yılmaz Merve’yi orada vücuduna tam 15 kurşun sıkarak öldürdü.

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi “Mütemadiyen Muharrem Yılmaz’ın psikolojik şiddetine ve baskılarına maruz kalan Merve sadece istediği yerde çalışmak, arzu ettiği şekilde ve baskıya maruz kalmadan yaşamak istiyordu” ifadelerini kullandı.  Açıklama “kadın cinayetlerine dur demek için hepinizi duruşmaya katılmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz” sözleriyle sonlandırıldı.

 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.