DünyaEnerjiManşet

Birleşik Krallık’ta üşümemek için hayvanlara sarılmayı tavsiye eden enerji firması özür diledi

0

Birleşik Krallık‘ın en büyük enerji tedarikçilerinden biri olan Ovo Energy‘nin sahibi olduğu SSE firması, müşterilerine üşümemeleri için hayvanlarına sarılmaları ya da yulaf lapası yemeleri gibi tavsiyeleri için özür diledi.

Firma, enerji tasarrufu için müşterilerine bir blog linki göndermişti. Blog, SSE firmasının internet sitesinden kaldırıldı.

‘Utandık ve içtenlikle özür diliyoruz’

BBC Türkçe‘de yer alan habere göre Ovo Energy, böyle öneriler verilmiş olmasından dolayı utandıklarını kaydetti ve müşterilere daha anlamlı bilgiler sunmak için bloğun güncelleneceğini söyledi.

Ovo Energy, BBC’ye yaptığı açıklamada blogun içeriğinin yararlı olmadığını kabul etti ve “Utandık ve içtenlikle özür diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tavsiyeler tepki topladı

SSE sitesindeki blogda yapılan öneriler arasından kalın giyinmek ve evi temizleyerek ya da çocuklarla hulahup yarışması yaparak ya da zıplayarak sürekli hareket halinde olmak da bulunuyordu.

SSE, ısı kaybını önlemek için hava güneşliyken perdeleri açmak, yemek pişirdikten sonra fırın kapağını açık bırakmak, evcil hayvanlara ya da sevdiklerine sarılmak gibi tavsiyelerde bulunmuştu.

Şirketin bu tavsiyeleri çok fazla tepki topladı. Tavsiyeler, parlamentoda çalışma hayatıyla ilgili bir komiteye başkanlık eden İşçi Partili Darren Jones tarafından da eleştirilmişti.

Jones, “Birçok ailenin güçlük yaşadığı böyle bir dönemde ısıtmayı açmak yerine kazak giymeyi önermek çok çirkin” demişti.

Enerji fiyatlarında büyük artış

Ülkede son aylarda enerji fiyatlarında büyük artış yaşanıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de enerji firmalarının toptan doğal gaz fiyatlarındaki artışı müşterilere yansıtmaya başlamasından kaynaklı.

Birleşik Krallık’ta enerji sektörünü temsil eden Energy UK Sendikası, şubat ayında tavan fiyat belirlendikten sonra fiyatlarda beklenen artışın nisan ayında yüzde 50’ye kadar çıkabileceğini, ortalama hane halkının yıllık enerji faturasının 700 sterlin artabileceğini bildirdi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.