DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Birleşik Krallık’ta koronavirüse karşı alınan önlemler gevşetiliyor

0

Birleşik Krallık‘ta koronavirüse karşı alınan önlemler bugün itibariyle biraz daha gevşetilecek.

Ülkenin Başbakanı Boris Jonhson da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, önlemlerin biraz daha gevşetilmesinin özgürlüğe doğru atılan önemli bir adım olduğunu, uzun zamandır kapalı olan iş yerleri sahiplerinin de biraz rahatlayabileceğini ifade etti.

Ancak Başbakan Johnson, halkı salgına karşı dikkatli olmaya devam etmeleri konusunda uyardı.

Hangi işletmeler açılacak?

Ülkede, açılacak yerler arasında güzellik salonları, spor salonları, hayvanat bahçeleri, eğlence parkları, kütüphaneler ve topluluk merkezleri bulunuyor. Ayrıca; barların, restoranların ve kafelerin bahçeleri de açılacak.

Aynı evde yaşayan kişiler ülkede beraber tatile çıkabilecek. Düğünlere en fazla 15, cenazelere de en fazla 30 kişinin katılmasına izin verilecek.

Çocuklar, kapalı mekanlarda düzenlenen aktivitelere katılabilecek.

İskoçya‘da çocuklar okulda yüz yüze eğitime geri dönecekken; Galler‘de de öğrenciler okullardaki eğitime tekrar başlayacak ve mağazalar açılacak.

Bir sonraki aşamada sinemalar açılacak

6 Ocak’ta ulusal düzeyde üçüncü kapanmaya başlayan ülkede, bugün itibariyle kuralların gevşetilmesiyle hükümet tarafından normal yaşama dönüş için hazırlanan yol haritasındaki üçüncü aşamaya gelindi.

Bir sonraki aşamada da farklı evlerden en fazla altı kişinin kapalı mekanlarda bir araya gelmesine izin verilecek, sinema salonları açılacak. Restoranlar ve barlar içeride de müşteri kabul edecek ve yurt dışında tatile izin verilecek. Bu adımın 17 Mayıs itibariyle uygulanması planlanıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.