DünyaManşet

Birleşik Krallık’ta bir üniversite Greta Thunberg’in heykeline 24 bin sterlin harcadı

0

Birleşik Krallık‘ta yer alan Winchester Üniversitesi, kampüse İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg‘in heykelini yaptırdı.

Üniversite, Greta’nın gerçek boy uzunluğuna uygun olarak yapılan 24 bin sterlinlik heykelin dünyada ilk olduğuna inandıklarını söyledi.

Okulun öğrenci birliği ise heykele yapılan harcamaya tepki gösterdi. Winchester Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Megan Ball, “Greta herkes için küresel sorunlarla ilgili gururlu ve yüksek sesle konuşabilen, çok iyi bir rol modeli. Ancak bu heykelin dikilmesini destekleyemeyiz” dedi.

‘Asıl öğrencilerin desteğe ihtiyacı var’

BBC’nin aktardığına göre Ball, “Covid-19 yılındayız. Pek çok öğrenci kampüse gerçekten erişemedi, birçoğu çevrimiçi çalışmaya çalışıyor ve ciddi bir desteğe ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Birliği, okul yönetiminin heykel için harcanan aynı miktarda paranın kampüsteki çeşitli öğrenci destek sistemleri için de harcanmasını talep etti.

Üniversite heykele harcanan para için öğrencilere ayrılan paydan herhangi bir harcama yapılmadığını iddia etti. Hatta bu yıl öğrencilerin desteklenmesi için 5 milyon sterlin harcandığını söylendi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.