DünyaEnerjiManşet

Birleşik Krallık’ta benzin krizi: Ordu, dağıtıma yardım etmek için hazır bekletiliyor

0

Birleşik Krallık‘ta enerji şirketleri BP ve Tesco Alliance‘ın, ülkede “çok az sayıda” petrol istasyonunun kapatılacağını duyurmasının ardından benzin krizi yaşandı.

Ordu, benzin istasyonlarındaki yığılmayı hafifletmek ve akaryakıt dağıtımına yardım etmek için hazır bekletiliyor.

‘Karar tedbir amaçlı’

Hükümet, orduda görevli 150 tanker şoförlerinin ihtiyaç halinde harekete geçebilmeleri için eğitildiklerini açıkladı.

Ülkenin yakıt tedarikinin güçlü olduğunu kaydeden işletmelerden sorumlu bakan Kwasi Kwarteng, kararın tedbir amaçlı alındığını ekledi.

Akaryakıt tedarikçileri de birkaç gün içinde normale dönmeyi umduklarını dile getiriyor.

‘Durumdan istifade edilmeye çalışılıyor’

Otomotiv hizmetleri şirketi RAC, kurşunsuz benzinin litre fiyatının cuma gününden bu yana bir penny arttığını kaydederek, bazı küçük işletmelerin fiyat artırarak durumdan istifade etmeye çalıştığını söyledi.

Bakanlar ise, benzin istasyonları önünde oluşan kuyruklardan ve stokların tükenmesinden ihtiyaçlarından fazlasını satın alanları sorumlu tuttu.

Çok sayıda sürücü, TIR şoförlerinin vize sorunları nedeniyle ülkeye girememelerinden dolayı akaryakıt sıkıntısı yaşanacağı kaygısıyla benzin istasyonlarına akın etmişti.

Hükümet, çözüm için yaklaşık 5 bin şoföre geçici vize verilmesi kararı aldı. Fakat, muhalefet bu kararın yeterli olmadığını savunuyor.

BP, petrol istasyonlarının üçte birinde iki ana tip yakıtın kalmadığını duyurmuştu. Yaklaşık 5 bin 500 bağımsız istasyonu temsil eden Petrol Perakendecileri Derneği (PRA) ise, üyelerinin yüzde 50-90’ının benzinin tükendiğini bildirdiğini açıklamıştı. Yakında geri kalan istasyonlarda da stokların tükenmesi bekleniyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.