Manşetİklim Krizi

Birleşik Krallık COP26’yı bir yıl erteleme talebinde bulundu

0

2020 yılının Kasım ayında yapılması planlanan ancak daha sonra koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı 26’ncı Taraflar Konferansı (COP26) için bir kez daha erteleme talebinde bulunuldu.

Birleşik Krallık, yaptığı öneride kendi ev sahipliğine ve İtalya’nın başkanlığında gerçekleşmesi planlanan iklim zirvesinin 2021 yılının ilk ayları yerine 2021 Kasım ayında yapılmasının daha uygun olacağını söyledi.

Seyahat kısıtlamalarını gerekçe gösterdi

Birleşik Krallık gerekçe olarak var olan seyahat kısıtlamalarının 196 ülkeden binlerce katılımcıya kapılarını açacak BM iklim zirvesine katılımı etkileme ihtimalini gösterdi. COP bürosu konu hakkındaki nihai karara 28 Mayıs’ta ulaşacak.

Gerçekleşecek COP26 iklim kriziyle mücadele için büyük bir adım olacağı belirtiliyor. Çünkü zirve, ülkelerin sera gazı emisyonlarını azaltma ve küresel ısıtmayı sınırlama taahhütlerinde bulunduğu Paris Anlaşması’nın beş yıl sonrasında gerçekleşecek. Yani ülkeler bir sonraki zirvenin öncesinde yenilenmiş ve geliştirilmiş iklim taahhütlerini sunmaları gerekiyor.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.