ManşetTürkiyeUlaşım

Birleşik Krallık ve Danimarka’dan Türkiye’ye uçuşların başladığı duyuruldu

0

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği‘nden yapılan açıklamaya göre, Birleşik Krallık‘tan Türkiye’ye yolcu taşıma uçuşlarına yeniden başlandığı duyuruldu.

Büyükelçilik tarafından bugün yapılan açıklamada, “Birleşik Krallık’tan ülkemize doğrudan uçuşla seyahat edilmesine yönelik COVID-19 salgını tedbirleri çerçevesindeki kısıtlamalar kaldırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Negatif PCR testi sonucu ibraz edilmesi gerekiyor

Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye seyahat etmek isteyen altı yaş ve üzerindeki kişilerin son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testi sonucunu ibraz etmeleri gerekli olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Öte yandan, açıklamada “Birleşik Krallık’ta son 10 gün içinde bulunan” ve Türkiye’ye gelen kişilere yönelik 10 günlük karantina uygulamasının da sona erdiği kaydedildi.

Genel Müdür de duyurdu

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi de Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Birleşik Krallık ve Danimarka’dan Türkiye’ye uçuşların açıldığını duyurdu:

İngiltere ve Danimarka’dan Türkiye’ye uçuşlar açılıyor.

Otoritelerimizce alınan karara istinaden son 72 saatte yapılan PCR testi NEGATİF olmak kaydı ile İngiltere ve Danimarka’dan Türkiye’ye yolcu gelişine müsade edilecektir.

Lütfen seferlerimizi takip ediniz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.